Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Antreprenor de succes al județului Alba: Marcel Florea, de la tânărul care tăia chitanțe la „cârma” companiei Florea Grup

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Antreprenor de succes al județului Alba: Marcel Florea, de la tânărul care tăia chitanțe la „cârma” companiei Florea Grup

Jurnalistul Lucian Mândruță a realizat un reportaj în județul Alba, vorbim cu unul din cei mai mari antreprenori, la nivel local, Marcel Florea, unul dintre cei care au bazele Florea Grup.

„Facem o pauză de la evenimentele de zi cu zi ca să vorbim de munca de două decenii a unui om, o muncă pe care călcăm de multe ori fără să știm.

Marcel Florea, din Alba Iulia. Omul ale cărui realizări se văd din avion la marginea unui oraș mic: Alba Iulia.

Povestea unui antreprenor care mi-a plăcut tare mult ca om, în formatul pe care îl știti deja, „Afaceri Inteligente”, în parteneriat cu BCR”, a transmis Lucian Mândruță, prin intermediul paginii de socializare.

„Aveam atunci doar 20 de ani și, împreună cu fratele meu, am pornit la un drum pe care la momentul de început nu știam unde o să ajungem.

„Microbul” acesta de business, de antreprenor, e cumva moștenit din familie. Părinții noștri au fost oameni gospodari, tatăl meu, imediat după revoluție, în 91, a deschis o mini făbricuță de floarea soarelui, de ulei de floarea soarelui, în localitatea de unde suntem.

Acolo am lucrat prima dată, job-ul meu era să tai chitanțe și să încasez banii și atunci am prins gustul de a deveni businessman”, a povestit Marcel Florea.

„Florea Grup înseamnă astăzi mai multe linii de business. Am început cu o rețea de benzinării, avem astăzi 11 benzinării în județul Alba, avem două hoteluri în județul Alba, efectuăm lucrări de construcții, avem o flotă de taxiuri, atât electrice cât și hibride, iar cel din urmă business, pe care ne concentrăm cel mai mult este producția de prefabricate din beton.

Am început în 2017, am deschis prima fabrică la Alba Iulia, în urma unei investiții de peste 10 milioane de euro, după care, următoarea etapă a fost extinderea la nivel național, am deschis a doua unitate de producție chiar în anul pandemiei, în anul 2020, la Ploiești, tot așa, în urma unei investiții de 10 milioane de euro.

Anul trecut am deschis a treia unitate de producție, Arad, iar acum lucrăm la a patra fabrică care va fi situată la Roman, în județul Neamț”, a mai declarat antreprenorul.

Referitor la modul în care acesta își alege angajații, aceasta a declarat că „în primul rând, caracterul și pasiunea în ceea ce face, adică dacă face cu plăcere, munca nu e grea”.

„Au fost perioade în care lucrurile au fost mai tulburi, într-adevăr erau mai multe țepe, mai multe firme care intrau în insolvență, părerea mea e că în ultima vreme s-au cam ales firmele serioase și lucrurile au intrat, oarecum, pe un făgaș normal”, a mai explicat Marcel Florea.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti. Peste 2.400 de militari defilează la Arcul de Triumf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti. Peste 2.400 de militari defilează la Arcul de Triumf

Astăzi se împlinesc 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Pe 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, formată din 1228 de deputaţi, a votat o Rezoluţie prin care s-a pecetluit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul, şi Ţara Ungurească, Crişana, Sătmar şi Maramureş. În ziua semnării documentului peste 100.000 de persoane erau prezente la Alba Iulia, din toate colţurile Ardealului şi Banatului. Aşadar, ziua de 1 Decembrie 1918 marchează sfâşitul luptei românilor pentru întregirea statului.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început la ora 11.00 în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 87 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria.

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan-Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, format din 100 de studenţi. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun, în semn de salut, folosindu-se muniţie de manevră.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc. Ulterior, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

La paradă sunt prezenţi premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Fondul sonor al defilării este asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava” şi elevii Centrului de Instruire pentru Muzici Militare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare