Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| 3,2 metri de la biserică la ”păcănele”. Beniamin Todosiu: ”Să fie acesta un record național sau mondial, la Alba Iulia?”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| 3,2 metri de la biserică la ”păcănele”. Beniamin Todosiu: ”Să fie acesta un record național sau mondial, la Alba Iulia?”

Deputatul Beniamin Todosiu a postat un videoclip în care măsoară distanța dintre o nouă sală de jocuri de noroc și Capela Romano-Catolică din centrul orașului Alba Iulia.

”3,2 metri de la biserică la “păcănele”. Aceasta este distanța dintre o biserică și o viitoare sală de jocuri de noroc, celebrele păcănele. Să fie oare un record național sau mondial?

Sunt peste 12.000 de săli de jocuri în România, peste 70.000 de aparate și o legislație care în prezent le favorizează extinderea.

Practic, în România, dacă ai o ceasornicărie sau o florărie, ai nevoie de autorizație de la primărie pentru a funcționa legal.

Ei bine, pentru săli de jocuri de noroc nu ai nevoie nici măcar de un aviz din partea primărie pentru a putea funcționa. Astfel, acestea se pot deschide și funcționa în apropierea școlilor, bisericilor, parcurilor de joaca pentru copiii, sau a cartierelor rezidențiale.

Vreau să se schimbe acest lucru! Alături de colegul meu, Victor Ilie, vrem să modificăm legea, astfel încât aceste activități economice, denumite popular „păcănele”, să poată funcționa doar dacă primesc un aviz din partea primăriei. În acest fel vom da o pârghie legală atât administrației locale, cât și cetățenilor, de a se pronunța dacă sunt sau nu de acord cu funcționarea acestor săli, care au ca victime deja peste 100.000 tineri care au ajuns dependenți de acest viciu.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea