Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| 15 elevi din Alba au dat distracția pe muncă la un ștrand, pentru a testa viața de adult. „E greu, dar învăţăm lucruri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 elevi din Alba au dat disctracția pe muncă la un ștrand, pentru a testa viața de adult. „E greu, dar învăţăm lucruri”

Pentru unii, ştrandul e soluţia salvatoare într-o zi caniculară şi un mod excelent de a te distra alături de prieteni. Pentru 15 elevi din Aiud a devenit, însă, locul de muncă din aceste luni. Până la începutul noului an şcolar, elevii au ocazia să fie bucătari, ospătari sau chiar salvamari şi, bineînţeles, să câştige bani.

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Tinerii au acceptat provocarea verii! Și nu e vorba despre vreo competiţie, ci despre a testa viaţa de adult, într-un loc de muncă care, de obicei, servea drept loc de distracţie pentru ei.

Cătălin Găvraş, elev: Supraveghez să nu se creeze incidente. Sunt atent pe bazine ca să nu se întâmple, Doamne Fereşte, ceva…

Ionuţ Cantar, elev: E greu, dar învăţăm lucruri. E o experiență nouă și ne ajută să ne formăm.

Fie că vorbim despre munca din bucătărie, despre supravegherea piscinelor sau despre îndatoririle unui ospătar, cu toţii îşi fac treaba ca la carte.

Citește și: Rezultate FINALE Titularizare 2021: Notele după contestații, publicate în 3 august, pe site-ul Ministerului Educației

YouTube video

Liviu Dodoc, manager ştrand: Lucrăm bine pentru că sunt harnici, își dau interesul foarte mult. Pentru ei e o experiență, pentru noi… îi ajutăm, că îi formăm, îi educăm, le explicăm cum se fac…

Elevii lucrează la ştrandul din Aiud până la sfârşitul verii

Petru Muntea, elev: E interesant să lucrezi cu persoane de vârsta ta. Mi se pare mai interesant să faci ceva pe timpul verii decât să stai acasă și să nu primești nimic. Aici capăt, pe lângă experiență, răsplată monetară.

Şi nu doar superiorii sunt mulţumiţi de ceea ce fac copiii la ştrand. Şi clienţii care vin zi de zi acolo apreciază efortul copiilor: „Mi se pare un lucru foarte corect. Sunt de treabă. Decât să stea să piardă vremea aiurea pe străzi, cum fac alţii, mai bine stau şi fac un ban cinstit pentru ei”.

Elevii vor lucra la ştrand pana la finalul verii, iar apoi se vor bucura de o bine meritată vacanță în timpul rămas până la începutul noului an şcolar.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea