Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Victorie pentru sindicatul Sanitas: Guvernul promite majorarea cu 20% a bugetului de salarii în sănătate după proteste

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Victorie pentru sindicatul Sanitas: Guvernul promite majorarea cu 20% a bugetului de salarii în sănătate după proteste

Sindicatul Sanitas a obținut o victorie importantă după două ore de proteste și o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu la Guvern. Strigătele „Unitate pentru Sănătate! Unitate pentru Sănătate!” sau „Dar-ar boala-n voi, să veniţi la noi! Toţi muncim, nu cerşim!” au fost ascultate, iar sindicatul a primit promisiunea unei majorări cu 20% a bugetului de salarii în domeniul Sănătății.

Conform Guvernului, deja s-a acordat o creștere de 5% la începutul acestui an, iar acum s-a convenit asupra unei majorări suplimentare de 20%. Prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, a subliniat că au un calendar de întâlniri și promisiuni, adăugând că vor continua discuțiile referitoare la cifre. În următoarele întâlniri la Ministerul Sănătății, se va discuta și despre modul de împărțire a banilor între spitale și categorii profesionale.

Impactul bugetar al acestei majorări pentru sistemul de sănătate, care angajează 240.000 de oameni, este estimat la 2,5 miliarde de lei pe an. Aceasta reprezintă cea mai semnificativă creștere salarială din domeniul Sănătății din ultimii 8 ani. Salariile au crescut cu 25% în 2016, iar de atunci au fost sporadic indexate cu nivelul inflației.

Cristian Piscureanu, asistent centru de mari arși la Spitalul Floreasca, menționează că salariile din Sănătate variază între aproximativ 3.000 și 5.000 – 5.500 de lei, cu un spor de 55% pentru cei cu vechime și cei care activează în sectoarele critice. Întrebat despre creșterea salarială estimată, el estimează undeva la 600 – 800 de lei.

Angajații din Sănătate au anunțat că vor continua protestele până când promisiunea de majorare se va reflecta efectiv în salarii. La 1 februarie, este programat un pichet la Ministerul Sănătății pentru a sublinia revendicările lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO A nins pe DN 67C – Transalpina, în plină primăvară: Zăpadă și gheață între Rânca și Obârșia Lotrului. Circulația rutieră rămâne închisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

A nins pe DN 67C – Transalpina, în plină primăvară: Zăpadă și gheață între Rânca și Obârșia Lotrului. Circulația rutieră rămâne închisă A nins în noaptea de marți spre miercuri, în plină primăvară, în staţiunea montană Rânca, unde stratul de omăt măsoară acum câţiva centimetri, iar autoritățile au transmis un avertisment pentru șoferii care intenționau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea