Rămâi conectat

Actualitate

Victor Ponta: TVA-ul la pâine va fi redus, experimental, la 9%, în perioada 1 iulie – 31 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a convenit cu Fondul Monetar Internațional să aplice o reducere experimentală la 9% a TVA la pâine, între 1 iulie și 31 decembrie. Dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la fructe, legume, sau carne, a declarat premierul Victor Ponta pentru Antena 3.

Ne-am gândit să facem această reducere pe tot lanţul, pentru că n-avem voie să facem doar într-o parte a lanţului, şi să vedem dacă în cele şase luni, teoria noastră, că de fapt vom avea încasări mai mari cu un TVA mai scăzut, sau teoria FMI-ului, că o să avem o nouă gaură la buget, este cea reală. De aceea, eu i-am cerut lui Daniel Constantin (ministrul Agriculturii- n.r.) să facă un parteneriat cu producătorii, să le explice că dacă avem succes trecem de la pâine şi la alte produse„, a spus Ponta.

Preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu a declarat, pentru aceeași televiziune, că este o măsură ”curajoasă şi excepţională ce va revoluţiona problema evaziunii fiscale„.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea