Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Vicepremierul Vasile Dîncu, la Alba Iulia: Premierul a cerut oamenilor de afaceri o implicare mult mai mare în politică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepremierul Vasile Dîncu a spus vineri că primul ministru Dacian Cioloș a cerut, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri organizată la Alba Iulia, o implicare mult mai mare a acestora în politică și în comunitățile din care fac parte.

Vasile Dincu si Dacian CiolosVasile Dîncu a spus presei, după ce a ieșit de la o întâlnire cu oamenii de afaceri, că cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă oamenii de afaceri ar fi ca viitoarele guverne să aibă oameni care au investit și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri.

”Eu asta am spus la această întâlnire, am spus că cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca, împreună cu planificatorii guvernului, să spunem Finanțe, sau Administrație să facă programe mai mai bune. De aceea, premierul a cerut chiar direct implicare mult mai mare oamenilor de afaceri în politică, în comunitățile lor, nu numai în sensul ce fac și acum oamenii de afaceri  sponsorizează, susțin foarte multe activități sociale și culturale în comunități –, dar e importantă și o implicare să-i spunem așa politică, nu prin expresia partidistă neapărat, dar problema atitudinală e foarte importantă”, a spus Vasile Dîncu.

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri sunt tot mai prezenți la forumuri, iar acestea sunt bune pentru debirocratizarea relației dintre ministere și mediul de afaceri.

”Oamenii se duc la minister, nu le răspunde, pentru că poate nici la minister nu sunt soluții. Noi avem un cadru legislativ foarte bine pus la punct. Cred că încep să se rafineze o serie de rețele de dezvoltare planificată a României. Asta e ambiția guvernului nostru, încercăm să lăsăm câteva rețete pentru viitorul guvern, pentru viitoarele guverne. Sper să le ducă mai departe”, a mai spus Vasile Dîncu.

Premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dîncu au participat vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o întâlnire cu oamenii de afaceri. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea