Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Vezi școlile auto din județul Alba ce și-ar putea pierde licenta! Elevii a numeroși instructori nu promovează suficient

Bogdan Presecan

Publicat

în

Recent a intrat în vigoare Ordinul 733 al ministrului Transporturilor care va obliga de acum școlile de șoferi din întrega țară să-și asume pregatirea integrală a unui cursant, atât în ceea ce privește partea teoretică, cât și cea practică.

Conform noilor reglementări legislative promovabilitatea celor care urmează cursurile de șofat va trebui sa fie de 50% pentru ca școlile de șoferi să mai poată obține licența de functionare pentru anul urmator, cu exceptia primului an, când se acceptă 40%.

Dacă masura s-ar fi aplicat de la 1 ianuarie 2013, mai multe scoli de soferi din județul Alba ar fi rămas fară licență. Ministerul de resort a dat publicității o statistică valabilă pentru anul 2012, cu promovabilitatea privind școlile de soferi. In Alba există numeroși instructori ai caror cursanți promovează sub procentul minim prevăzut de noul ordin:

-AUTO CADET SRL:   20 %

-AUTO DRAGOI NIC SRL: 27,43%

-AUTO NOVA SOF SRL:  27,19%

-AUTO WEST CHIRCA:  0%

-AUTOGENERAL SA:  0%

-AUTOPREST:  0%

-AUTOSTART SRL:  0%

-BOSS ABC SRL:  0%

-CAZACU CARMENCITA SRL:  25%

-COLEGIUL TEHNIC ALEXANDRU DOMSA:  28,92%

-COLEGIUL TEHNIC TRANSILVANIA:  0%

-DRIVE PRIM AUTO SRL:  0%

-EURODELI AUTO SRL:  37,50%

-GAD AUTO DRIVE SRL:  36,84%

-GERONEST SRL:  0%

-HANCSERVICE IMPEX SRL:  0%

-LEVY CAR SRL:  25%

-PILOT TEST AUTO SRL:  24,86%

-RODNA TRANS SRL:  12,50%

-ROTARIA IMPEX SRL:  33,20%

-SC VERBITA SRL:  0%

-Scoala de Politie Septimiu Muresan ClujNapoca:  0%

-TEO CONSULT SRL:  0%

Număr total candidați înscriși la nivelul județului Alba în 2012: 10.255

Număr candidați examinați: 10.251

Număr candidați admiși: 4.755

Admiși în procente: 46.39%

Menționăm faptul că am extras din statistica MAI, societățile care au desfășurat activitate ca școală de șoferi în anul 2012 și au înregistrat un procent de promovabilitate de sub 40 de procente. Numărul școlilor care au obținut între 40 și 50 de procente este de asemenea semnificativ.

În cazurile școlilor de șoferi în care promovabilitatea este de 0%, vorbim despre un număr de cursanți înregistrați foarte redus. (între 1 și 4)

Scolile de soferi unde gradul de promovare a cursantilor nu trece de 40% in primul an de la reautorizare si de 50% in cel de-al doilea, vor ramâne astfel fară licență, a anuntat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

„A intrat in vigoare Ordinul 733 al ministrului Transporturilor, prin care reglementăm funcționarea școlilor de soferi din Romania. De la începutul mandatului v-am spus ca este una din temele pe care imi doresc foarte mult sa o reglementez asa cum este la nivel european, pentru ca ne dorim foarte mult creșterea calității actului de învațământ pentru școlile de șoferi și cred că acest ordin are o importanță foarte mare pentru pregătirea teoretică, dar și practică a cursanților care doresc sa capete cunostințele necesare obținerii permisului de conducere și pentru a putea desfășura activitatea de conducator auto (…)

Promovabilitatea este un criteriu. Noi dorim sa avem cât mai putini cursanti care sa iși permită sau școli care să iși permită să accepte sa le dai niste bani, să nu se țină cursurile și la sfârșit cursantul sa nu știe nimic. Se întamplă, din informațiile noastre, astfel de lucruri. Și școlile care isi vor permite să isi facă un obicei din asta nu vor mai fi acreditate pentru anul următor. Noi am cerut ca școlile de șoferi să obțină un grad de promovabilitate a cursanților de minimum 40% in primul an si minimum 50% incepand din al doilea an. În acest fel, creăm premisele unei evaluări interne reale și corecte a cursantilor inaintea eliberarii documentelor necesare inscrierii la examen”, a declarat Relu Fenechiu.

 sursa foto: antena3


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea