Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vezi modificările la traseul Autostrăzii Sebeș-Turda, în zona Sebeș, Alba Iulia și Aiud. Mai 2016, termen de finalizare!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul Autostrăzii Sebeș-Turda va suferi câteva modificări foarte importante!, a anunțat joi, 30 mai, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Alba.

Acesta a afirmat că s-a deplasat în teren, în cursul zilei de astăzi împreună cu proiectantul autostrăzii reprezentanții CNADNR, și au fost convenite trei modificări în ceea ce privește traseul viitoarei șosele ce va lega Culoarul Paneuropean IV de Autostrada Transilvania.

Prima modificare de proiect este prevăzută în zona Sebeș, unde  autostrada se va “înțepa”  în șoseaua de centură a municipiului, traseul fiind retrasat în paralel cu viitoarea șosea de centură a Sebeșului, până în zona localității Lancrăm.

Florin Roman si Teodor AtansaiuPotrivit vicepreședintelui CJ Alba, va fi o intrare/ieșire pe autostradă la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș, în zona digului de peste Râul Mureș și va fi un al doilea acces în zona industrială.

La Teiuș același lucru se va întâmpla la intrare în oraș la intersecția cu DN 14 D.

Cea de a doua modificare, pe care am prezentat-o separat într-ul alt articol, se referă la faptul că mutând traseul drumului cu 200 de metri mai sus în zona Oarda de Sus au fost salvate de la demolare opt case, studiul de fezabilitate inițial prevăzând ca numărul proprietăților cu case care stau în calea autostrăzii ca fiind de nouă. Potrivit lui Roman, va mai fi demolată o singură casă veche, proprietarii acesteia urmând să fie expropiați și despăgubiți conform legii.

harta-autostrada--sebes-turda-rosuCea de a treia modificare este în zona Aiudului, unde șoseaua era “gâtuită“ între calea ferată și Râul Mureș, în zona Hotelului “Căprioara”. Aici proiectantul a găsit soluția ca ocolirea să se facă prin Rădești. Proprietarii de terenuri din zona noului traseu al autostrăzii vor fi astfel expropiați în viitorul apropiat.

Aceste modificări la studiul de fezabilitate vor fi făcute în regim de urgență și apoi se va trimite solicitarea către Consiliul Județean Alba de eliberare a certificatului de urbanism, care, se speră să fie eliberat în decurs de o săptămână, până la data de 15 iunie trebuind să fie finalizat noul studiu pentru A Sebeș-Turda.

Citându-l pe ministrul Dan Șova, Florin Roman a precizat că lucrările la Autostrada Sebeș-Turda trebuie finalizate în următorii doi ani și jumătate. În toamnă se vor face licitațiile de atribuire a lucrărilor de execuție iar în mai 2016 va trebui să fie dat în folosință obiectivul. Dacă acest termen nu va fi respectat, România riscă să piardă finanțarea. Ultima factură de la Uniunea Europeană va fi decontată în mai 2016.

VIDEO declarație integrală Florin Roman despre modificări proiect autostradă:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea