Vezi câți pensionari sunt în județul Alba și ce pensii primesc! Câți iau peste 10 mii de lei lunar?

În județul Alba, la sfârşitul anului 2013, în evidenţa CNAS se aflau un număr de 101.205 de pensionari, dintre care 83.250 pensionari din sectorul de stat, 6.064 pensionari din sectorul agricol și 11.891 beneficiari de legi speciale.

În privința cuantumului pensiei pe care fiecare dintre aceștia o primesc lunar, situația este prezentată în tabelul de mai jos.

ELIT

Pensia a peste 61.000 de pensionari din Alba nu depășește 799 de lei, în timp ce doar 17 beneficiază de peste 10.000 de lei în fiecare lună.

tabel pensionari si pensii judet Alba

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Albaiulieni doritori să se vaccineze s-au ”trezit” cu programările anulate. Care sunt explicațiile DSP Alba

Mai multor persoane le-au fost anulate programările pentru vaccinare, în urma unei erori a platformei. Timp de doar 2 ore,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

flavius 14 februarie 2014 at 8:35

Ce au produs de au pensii de 10000 ron? Un pensionar provenit din mediul privat nu are cum sa ajunga la o asemenea pensie. Sa inteleg ca cei de la stat sunt foarte performanti ca si angajati? Poate da, de cele mai multe ori insa nu.

rococo 14 februarie 2014 at 9:48

Ce le pot dori romanii celor 400 de pensionari cu PENSII – nu salarii !!!-de peste 20 milioane lei vechi ? Probabil sa aiba parte de ele atit cit le doresc cei care traiesc din pensii de 3 milioane sau salariul minim pe economie. Probabil fiecare dintre cei 400, vor inghiti mai cu noduri mancarea in cele vreo zece burti cu care se hranesc, dar oricum au PENSII NESIMTITE ! Cei care au facut acele legi speciale si le-a votat, speram sa nu apuce sa aiba parte de ele.

Horea 14 februarie 2014 at 14:21

@rococo

Urarea pe care ai facut-o mai sus nu pare a fi prea MORALĂ (etica) dar mă alatur ei!

ion 14 februarie 2014 at 10:48

Pentru a fi cu adevarat transparenti,va rugam sa publicati numele si functia celor cu pensii de peste 3000 ron.

Status-Quo 14 februarie 2014 at 11:36

Romania nu-i Germania. Nici Elvetia. Nici Luxemburg.

Pensiile din sistemul de asigurari sopciale de stat ar trebui plafonate undeva. Poate pe la 2000 lei. Cei cu pensii peste 2000 sunt o minoritate insa nu e corect sa platesti un pensionar de Romania cu 1000 de dolari pe luna.

@Bogdan Presecan – am nevoie de o clarificare: sunt cuprinse si pensiile militare in statistica sau nu?

Bogdan 14 februarie 2014 at 11:57

Sunt cuprinse toate pensiile, inclusiv cele ale fostelor cadre militare

avraam 14 februarie 2014 at 16:09

Intrucat regimul comunist a fost ilegal si criminal membrii aparatuluii de represiune-SECURITATE, MILITIE, ARMATA, PROCURATURA, -ar fi trebuit sa primeasca o indemnizatie echivalenta cu salarul minim pe economie pentru ca nu poti sa dai pensii europene membrilor unui regim criminal.
Alte tari, ex. Polonia, a gasit solutii valide de a exclude activistii pcr, securistii, tortionarii, calaii, delatorii, generalii pe timp de pace, toate aceste lepre,de la pensii indecente, fata de cei, pe care i-au chinuit timp de decenii.

Status-Quo 14 februarie 2014 at 17:33

Monser avraam,

mata pe ce lume traiesti?

Nu esti la curent cu starea de fapt din Romania? Nu ai luat la cunostinta ca elementele sistemului comunist ante 89 s-au perpetuat si dupa? Daca ai atunci de ce te miri ca astia si-au pastrat privilegiile inclusiv pensiile.

In 89 au scapat de tapul ispasitor (demonizat cu grija cu mult inainte). O infima parte au facut cunostinta cu inchisorile (aia care-l pupasera prea mult in cur pe nea Nicu). Restul au ramas si au facut prapad in tara.

Daca te uiti cu atentie astia de acum inca miros puternic a comunism. Nu le-a trecut parfumu.

Imorali, corupti, incorecti, lasi, smecheri, mincinosi sau de-a dreptul hoti au ajuns sa conduca Romania in lung si-n lat.

Romania nu si-a facut curat in ograda nici macar acum. N-a fost cine s-o faca si daca s-ar fi gasit ”sistemul” era prea extins si puternic sa poata fi doborat.

O singura speranta exista: JUSTITIA. ”Sistemul” poate fi infrant de justitie pentru ca opereaza cu ilegalitati exact ca pe vremea comunismului.

Mariana 14 februarie 2014 at 18:31

Ai prea mare asteptare de la justitie ! Cum sa-si bage nasul justitia la pensii (ca despre asta se face vorbire in articol) ca si astia beneficiaza de pensii nesimtite ( multi se afla in lista,daca nu majoritatea ) si nici macar nu au cadru legal. Datorita faptului ca in tagma celor ce au propus aceasta Lege a pensiilor se gasesc numai trombonisti care n-au prea lucrat, e normal sa fie asa, si asa va fi mult timp de acum incolo. Unii muncesc si cei care o b……c se aleg cu pensii… vezi tabelul.

Status-Quo 15 februarie 2014 at 10:40

@Mariana

parerea mea e ca pensiile mari sunt rezultatul presiunii unor grupuri. Exact grupurile de care vorbeam in legatura cu justitia. Si-au luat pensii mari pentru ca au putut. Au avut influenta si au gasit influentabili. N-a fost nimeni sa-i opreasca.

Am fost in armata si stiu cam cat ”munceau” tovarasii. Pensiile lor sunt o bataie de joc, o sfidare la adresa celorlalti pensionari si pana la urma la adresa fiecarui cetatean (mai putin ei) care contribuie la ele de fiecare data cand cumpara ceva.

Deficitul la fondul de pensii generat de pensiile militare este de 500 de milioane de euro anual in vreme ce deficitul total e undeva la 3 miliarde. Deci?

Oamenii astia nu inceteaza sa se autodefineasca drept patrioti.
Patrioti-patrioti da bine platiti!

Dorin 14 februarie 2014 at 16:55

Cei cu pensii speciale ( plus alte drepturi – privilegii ) au avut si salarii speciale ; prin urmare li se puteau calcula pensiile dupa aceasi lege dupa care se calculeaza pensiile celorlalti muritori , eventual cu reducerea perioadei standard de cotizare de la 35 la 25 ani .Nu este corect sa se calculeze pensia aplicand 80 % la venitul salarial ( salariu si prima din ultima luna inainte de iesirea la pensie ) , dar pensionarii romani sunt prea putin solidari si prea fraieri , si nu protesteaza in strada fata de aceste discriminari – SPECIALE .

Ioan 14 februarie 2014 at 18:57

Nu pot fi militari, pentru că aceştia primesc pensii de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I., respectiv M.Ap.N

Status-Quo 15 februarie 2014 at 10:42

@Bogdan Presecan

Bogdane i-auzi ce zice Ioan mai sus. Sigur ca datele-s corecte?
Mie mi se pare ca-s cam putini aiai cu pensii peste 3000.

avraam 16 februarie 2014 at 10:29

Cu cca. 2 ani in urme intr-un articol al ziarului Unirea parlamentarul PERES spunea ca cea mai mare pensie din judetul Alba o are IOSIF PUTAN fost spion inainte de 1989 la ambasada Romaniei din Belgia si dupa 1989 ,,dirijor” al investitiilor straine la Camera de Comert Alba.
Securistii au pensii pentru TRADAREA negociata in 1989, tradarea fiind cea mai mare afacere incepand cu SAUL DIN TARS.

Comentariile sunt oprite