Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Veste de senzație! La Blaj – Centru Olimpic de Excelență pentru volei feminin și Campionatul European Under 18!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești extraordinare pentru sportul din Alba: Blajul va deveni un pol al voleiului feminin românesc, aici urmând să se înființeze un Centru Olimpic de Excelență pentru pregătirea tinerelor talente! Astfel, “Alba Blaj” Arena, sala polivalentă inagurată în luna septembrie se dovedește a fi “motorul” dezvoltării a noi proiecte sportive de calibru și nu numai.

De asemenea, tot în municipiul blăjean, anul viitor se va disputa, în perioada 1-15 iulie, Campionatul European sub 18 ani, la fete. Ieri, la București s-a parafat colaborarea dintre Primăria municipiului Blaj și Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru ca la Blaj să prindă contur un proiect de anvergură: Centrul Olimpic de Excelență pentru volei feminin. Implicată este și Federația Română de Volei, același lucru petrecându-se în această toamnă la Râmnicu Vâlcea pentru voleiul masculin. Scopul acestui parteneriat constă în formarea și perfecționarea jucătoarelor sub 17 ani de perspectivă, în vederea calificării echipei naționale la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles! Vor fi 20 de voleibaliste cooptate în acest centru de excelență, urmând să fie și o echipă care va fi înscrisă, fie în Divizia A2, fie în Divizia A1, sub denumirea Team România.

*România va organiza Europeanul Under 18

Confederaţia Europeană de Volei a anunţat că i-a acordat României dreptul de a organiza turneul final al Campionatului European sub 18 ani, la fete, între 1 şi 15 iulie 2024.

Este o mare oportunitate pentru noi. Este un turneu de cel mai înalt nivel la care vor participa cele mai bune 16 echipe din Europa, la această categorie de vârstă”, a declarat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei. Sistemul de desfăşurare al turneului cuprinde faza preliminară, cu 8 echipe repartizate în două grupe. Se va juca fiecare cu fiecare, iar apoi primele două clasate în fiecare grupă vor disputa semifinalele. În “Alba Blaj” Arena sunt prevăzut partidele din cadrul unei grupe și apoi întâlnirile eliminatorii, semifinalele, finala mică și finala mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! | Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0): Ciugudean (15), Tomuța (28), Mihu (90+2)/ Val. Drăgan (49, penalty). Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea