Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Veste buna pentru fermieri! Începând de azi, APIA plătește avansurile la subvențiile pe suprafață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agrigulturii Daniel Constantin a anunțat că începând de marți, 17 noiembrie, fermierii vor incepe sa isi primească avansurile la subvențiile pe suprafață.

Întârzierea cu o lună a plăților, față de anunțul inițial făcut de MADR, s-ar datora nefinalizării controalelor administrative pe care APIA trebuia să le efectueze.

Subvenția este de 72,69 euro/hectar euro/ha pentru Plata Unica pe Suprafata, 5,00 euro/hectar pentru primele cinci hectare si de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 hectare pentru plata redistributiva.

Sunt depuse la APIA 821.056 de cereri pentru o suprafata solicitata la plata de aproximativ 8,4 milioane hectare.

„Pentru anul 2015 trecerea la o noua Politica Agricola Comuna a facut ca avansurile sa nu vina chiar in octombrie, dar ele vor veni. Am aici directorii agentiilor de plati care mi-au garantat ca saptamana viitoare vor incepe platile directe, avansul de 53 de euro pe hectar pentru toti fermierii, pentru toti cei peste un milion de fermieri care asteapta ca aceste plati sa fie facute”, a declarat vineri Daniel Constantin. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea