Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veniţi să vizitaţi Parcul din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă 9 aprilie, de la ora 11.00 va fi inaugurat Parcul din interiorul Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina. Într-o primă fază, până la finalizarea lucrărilor pe tot perimetrul şanţurilor, vor fi deschise circuitului public Traseul de Sud şi Traseul de Est până la zona lacurilor din Traseul de Nord. „Mă bucur să pot spune că ne aflăm în faţa unei promisiuni împlinite. Studii, proiecte, fonduri europene, locuri de muncă, pricepere, seriozitate, dăruire, toate aceste elemente au fost puse în joc de către noi pentru a putea dărui albaiulienilor o Cetate pe care o merită: plină de semnificaţii pentru locuitorii ei şi pentru toţi românii. Întreaga Cetate este o carte de identitate care le spune tuturor celor ce privesc spre Alba Iulia că aici istoria are viitor. În ultimul an, de când am demarat transformarea Şanţurilor Cetăţii în cel mai mare PARC din România amenajat în interiorul unei cetăţi medievale am învăţat foarte multe lucruri. În cazul de faţă am descoperit cât e de greu şi totuşi de frumos să creezi ceva cu totul nou, să lucrezi pe baza unui amestec dinamic între planuri iniţiale, viziune, judecată şi dorinţa de a finaliza proiecte ample care pot schimba viitorul acestui oraş.
Dar poate cel mai dureros pentru albaiulienii care îşi iubesc cu adevărat Cetatea a fost să vadă atât de multă lipsă de răspundere şi onestitate din partea unor politicieni de carton, dornici să târască în mocirlă toate lucrările care ne pun în valoare pe noi ca albaiulieni şi ca oameni. Nu le-am oferit alt răspuns decât munca noastră şi rezultate care pot fi evaluate concret. Se pare că pentru ei schimbarea evidentă a oraşului este un proces dureros şi nu înţeleg că prezentul cere de la noi mai mult decât vorbe.
Am continuat să identificăm nevoi noi, am îndrăznit să privim la proiecte mari, iar rezultatele bune nu ne-au ocolit. Suntem primii din ţară care finalizăm un proiect din cadrul unui Plan de Dezvoltare Urbană – Reabilitarea Căminului de Persoane Vârstnice; am generat o abundenţă de lucrări în infrastructura oraşului prin faptul că am început să modernizăm toate intrările în municipiu. Nu ne-am limitat doar la un cartier sau anumită zonă. Dimpotrivă, am folosit bani europeni pentru modernizarea a 24 de străzi din oraşul de jos, iar locuitorii din Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Pâclişa vor beneficia de proiecte europene pentru canalizare şi modernizare.
În afara acestor posibilităţi pe care le-am valorificat cu finanţări europene am continuat să ne îngrijim şi de alte obiective importante: renovarea Bazinului Olimpic, noi blocuri ANL etc. Despre toate acestea vom vorbi însă altădată, prin vocea dumneavoastră, a celor care vă bucuraţi de ele.
La fel de relevant a fost şi efortul nostru de promovare a noilor obiective turistice din oraş şi din cetate. Suntem printre puţinele oraşe din România promovate în târguri de turism şi reviste de specialitate internaţionale şi oferim oamenilor de afaceri motive reale să investească intr-un produs economic important: turismul cultural şi istoric. Pentru că Alba Iulia are şansa reală de a deveni cu adevărat Capitala Turismului Cultural – Istoric a României.
Acum a sosit momentul să ne bucurăm împreună de munca noastră, a albaiulienilor. Avem toate motivele să ne întâlnim şi să dăm împreună startul unei noi vieţi în Cetatea noastră. Vă aştept ca sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11.00, la Poarta a V-a (lângă Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii) să veniţi alături de mine pentru a intra împreună în cel mai mare PARC din Alba Iulia amenajat în Şanţurile Cetăţii! Este un moment important, un moment crucial pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri! Împreună le vom demonstra şi lor că Alba Iulia a renăscut prin ce are mai valoros: oamenii ei şi Cetatea Alba Carolina!”, ne-a declarat primarul Mircea Hava. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen

Bera Larisa

Publicat

în

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen Evaluarea Națională este un moment esențial în viața fiecărui elev din România, oferindu-le șansa de a-și demonstra cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală și de a obține notele necesare pentru admiterea în liceu. Totuși, anul 2024 a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea