Rămâi conectat

Politică Administrație

Vasile Crişan: ROMARM se află în preferinţele oficialilor columbieni responsabili cu înzestrarea forţelor armate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Marius Vasile Crişan, director general al Companiei Naţionale ROMARM, şi Mircea Petru Tanţău, director al Direcţiei Industria de Apărare şi Probleme Speciale din cadrul Ministerului Economiei s-au aflat în perioada 17-21 aprilie, 2012, în fruntea unei delegaţii a României care a efectuat o vizită de lucru în Columbia. Scopul vizitei, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Uzinei Mecanice Bucureşti şi ai Uzinei Mecanice Moreni, a fost acela de identificare a oportunităţilor de cooperare în vederea livrării de produse şi echipamente militare româneşti pentru sistemul naţional de siguranţă şi apărare al Columbiei. Potrivit directorului general al ROMARM, Vasile Marius Crişan, delegaţia României a purtat discuţii cu oficiali de rang înalt ai părţii columbiene. Printre aceştia s-au numărat Ministrul adjunct al Apărării din Columbia, directorul Direcţiei de Proiecte Speciale din această ţară, Ministrul adjunct pentru Strategie şi Planificare dar şi reprezentanţi ai INDUMIL, respectiv ai industriei columbiene militare.
Directorul General al ROMARM, Vasile Marius Crişan a declarat că delegaţia română a vizitat trei platforme industriale care aparţin industriei militare din Columbia . Printre acestea s-au numărat, spre exemplu, o fabrică de explozivi dar şi una de arme şi muniţii. Tot potrivit lui Vasile Marius Crişan, Compania Naţională ROMARM se află în preferinţele oficialilor columbieni responsabili cu înzestrarea forţelor armate din această ţară. ‘’În urma vizitei pe care am făcut-o în Columbia împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei statului român, s-a conturat interesul deosebit pe care Ministerul Apărării de la Bogota îl are pentru achiziţia unor produse româneşti. Mă refer aici la transportoare blindate de tipul SAUR-2 şi la tancurile TR-85M1. Totodată, partenerii noştri de discuţie s-au arătat interesaţi de o uzină producătoare de explozibili precum şi de livrarea unor ansamble şi subansamble necesare producerii de armament de infanterie şi muniţii de diferite calibre (5,56 mm, 7,62 mm, 9 mm şi 12,7 mm). Valoarea achiziţiilor la care am făcut anterior referire este una consistentă, pentru că vorbim de aproape UN MILIARD de dolari’’, a precizat Marius Vasile Crişan, cel mai înalt oficial din structura Companiei Naţionale ROMARM.
Vizita delegaţiei României în Columbia a fost precedată de vizite similare în ţări precum Thailanda, SUA şi Kuwait, acolo unde ţara noastră testează pulsul pieţei de armament în vederea încheierii de contracte. Vasile Marius Crişan a mai declarat, din poziţia de director general al CN Romarm, că în privinţa angajărilor de la Fabrica de Armament din Cugir demersurile iniţiate de către domnia sa au avut succes, nota de fundamentare fiind aprobată de DIAPS ( Direcţia Industria de Apărare şi Probleme Speciale) din cadrul Ministerului Economiei. „Aprobarea urmează a fi obţinută, în mod formal, în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale ROMARM, după care va fi prezentată Guvernului României”, a conchis Vasile Marius Crişan.(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea