Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vasile Bereş, fostul director al DSV Alba, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Fostul director al DSV Alba, Vasile Bereş, a fost condamnat astăzi la 1 an de închisoare cu suspendare. El a scăpat în schimb de acuzaţia de luare de mită pentru care judecătorii de la Tribunalul Alba l-au achitat. Sentinţa pronunțată astăzi nu este definitivă ea putând fi atacată cu apel la instanța superioară.

Vasile Bereș a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu în luna iunie 2012 de procurorii DNA Alba Iulia, fiind acuzat că a anulat procese verbale de contravenţie şi a primit mită în alimente de la directorul unui supermarket.

Procurorii DNA susţin că directorul Vasile Bereş a anulat trei procese verbale de contravenţie, iar alte două astfel de documente le-a reţinut la el în birou până s-a prescris perioada de plată a sancţiunii. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de 3.920 de lei. De asemenea, directorul DSV Alba mai este acuzat că a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui supermarket din Sebeş, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă.

“În perioada 29 decembrie 2009 – martie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, contrar atribuţiilor de serviciu, a anulat un număr de 3 procese-verbale prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale unor persoane fizice şi nu a dat în debit alte două procese-verbale de contravenţie, modalitate în care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 3.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate.

În perioada 9 – 10 aprilie 2012, inculpatul Bereş Vasile, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui magazin de desfacere, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă. A.N.A.F. – D.G.F.P. Alba s-a constituit parte civilă în cauză, considerându-se prejudiciată cu suma de 1.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate la bugetul statului.

O parte din prejudiciu, şi anume suma 2.000 lei a fost recuperată pe parcursul cercetărilor”, arătau procurorii DNA Alba Iulia la data trimiterii în judecată. Vasile Bereş a fost suspendat din funcţie pe parcursul judecării dosarului. Atât Bereş cât şi procurorii mai au dreptul la două căi de atac – apel şi recurs.

(I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea