Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Vasi Petric susţine candidatura lui Radu Vieru pentru Primăria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Este albaiulian, are 38 de ani şi este profesor de educaţie fizică şi sport. Mulţi dintre albaiulieni îl cunosc, însă mulţi alţii nu ştiu că a salvat de la moarte zeci de oameni. Timp de 11 ani, Vasi Petric a fost salvamar în Spania şi a păcălit moartea salvând de la înec peste 40 de turişti străini. Cu mulţi dintre cei pe care i-a scos din mare la limita dintre viaţă şi moarte mai ţine legătura şi astăzi. Îi place să spună doar că şi-a făcut treaba şi nu îşi face un titlu de glorie din cariera de salvamar.
Ce nu îi place însă e ceea ce a găsit acasă, la Alba Iulia, în privinţa sportului. Iată câteva dintre gândurile profesorului Vasi Petric: ‘’Cu ani în urmă ne mândream cu sportul albaiulian. Exista volei de mare calitate, rugby, handbal în divizia B, fotbal iar exemplele pot continua. Pe motivul că nu există bani, toate aceste ramuri sportive au fost condamnate încet dar sigur la dispariţie. Poate că mai există câţiva oameni care se zbat să aducă rezultate cu bani foarte puţini dar dacă nu sunt susţinuţi, va fi în zadar. Cum să ai rezultate la înot dacă bazinul stă închis doi ani iar  antrenorii şi copiii trebuie să facă naveta la Hunedoara sau în alte oraşe pentru a se antrena? Numărul celor care practică un sport este tot mai redus iar lipsa infrastructurii, a unei săli polivalente de exemplu (suntem singura reşedinţă de judeţ fără sală polivalentă) va duce la dispariţia multor ramuri sportive. Dincolo de lipsa interesului, în general, din partea autorităţilor, o parte din vină o poartă şi presa care promoveaza excesiv doar fotbalul. Deşi au fost direcţionate  sume mari de bani spre clubul de fotbal Unirea Alba Iulia, rezultatele nu au venit, ceea ce înseamnă fie că banii s-au scurs unde nu trebuie, fie vorbim de o strategie greşită la nivelul clubului. Deci ceva nu a funcţionat.
Ce ar trebui făcut?  În primul rând, banii mulţi sau puţini, ar trebui gestionaţi corect iar cei care îi ‘’împart’’ să nu îşi facă din asta un titlu de glorie, pentru că e datoria lor. Trebuie să se pună accent pe echipele de copii şi juniori. Trebuie să investim în ei, să-i creştem cu răbdare şi să le transmitem valorile care să îi ducă înspre performanţă. Acest model a fost înţeles de Hagi sau Popescu, care au creat şcoli de fotbal la nivel de juniori. Iar ei nu vor rezultate rapide, cu orice preţ. Poate că ar trebui să ne inspirăm din modelul cluburilor mari din afară, care au o strategie de descoperire a copiilor talentaţi, în care se investeşte şi cărora li se oferă un mediu propice performanţei. Sper să vină ziua în care să avem şi la Alba Iulia o sală polivalentă şi cât mai multe competiţii sportive. Dacă la baschet s-a putut, şi îi felicit pentru asta pe toţi cei implicaţi, aş dori să se facă ceva şi pentru celelalte ramuri sportive. Sunt sigur că în Alba sunt destui copii talentaţi care trebuie doar să fie descoperiţi şi să li se ofere condiţii excelente de pregătire.”

Vasi Petric, profesor de Educaţie Fizică şi Sport
Membru al Biroului Municipal al PNŢCD Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea