// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Vânzătorii de mașini vor fi obligați să declare numărul real de kilometri ai mașinii – PROIECT

Potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul PMP, Ionuț Simionca, și susținut de parlamentari PNL, PSD și UDMR, vânzătorii de mașini vor fi obligați să declare numărul real de kilometri ai mașinii, la data tranzacției, pe certificatul de înmatriculare al vehiculului, 

Pe certificatul de înmatriculare vor fi trecute două căsuțe. Dacă kilometrii mașinii sunt reali, să se bifeze căsuța cu kilometrajul real, iar dacă nu, să se bifeze cea cu kilometrii falși”, a spus, pentru EVZ, inițiatorul legii.

„O lege binevenită”

Președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente, Cristian Munteanu, a spus pentru EVZ că, potrivit satisticilor, aproximativ 80% din autovehiculele second- hand aflate la vânzare în România au kilometrajele date înapoi. De asemenea, el a precizat că prețul pentru măsluirea kilometrajului variază între 150 de lei și 150 de euro, în funcție de tehnica aleasă și de modelul mașinii.

Munteanu consideră că această lege este binevenită, deoarece ar reduce din fenomenul măsluirii kilometrajului la mașini. Închisoare Dacă se dovedește că a fost dat înapoi kilometrajul, vânzătorul poate fi acuzat de fals în declaraţii, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, reise din inițiativa legislativă.

Potrivit expunerii de motive, „piața auto se confruntă în prezent cu un fenomen periculos de înșelare a cumpărătorilor de bună credință cu privire la numărul de kilometri reali ai vehiculului la data înstrăinării”.

„Acest fenomen este generat de lipsa unor prevederi legale care să stipuleze obligația declarării indicației contorului kilometric la data înstrăinării”, se mai arată în expunerea de motive.

Obligație

„În cazul înstrăinării vehiculului, fostul proprietar al acestuia este obligat să completeze pe certificatul de înmatriculare o declaraţie pe proprie răspundere privind datele de identificare ale persoanei către care a înstrăinat vehiculul, dată înstrăinării, precum şi indicaţia contorului kilometric la dată înstrăinării”, se arată în proiectul de modificare a legii.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419