Rămâi conectat

Politică Administrație

Vânzări record înregistrate de Grupul Daimler Mercedes, unul dintre principalii investitori în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producătorul german de autorurisme de lux Daimler a anunţat marţi rezultate record în ceea ce privește vânzările, veniturile și profitul înregistrat, pentru primele trei luni ale acestui an. Astfel, potrivit multinaționalei, nivelul vânzărilor a crescut cu 13 procente la 641.600 de autoturisme și vehicule comerciale, în timp ce veniturile au ajuns la 34,2 miliarde de euro, un salt de 16 procente față de aceași perioadă din 2014.

Daimler

În același timp, profitul înregistrat de fabrica din Stuttgart a Daimler aproape s-a dublat, ajungând la 2,05 miliarde de euro, de la 1,086 miliarde euro în primul trimestru din 2014.

În perioada ianuarie-martie 2015, profitul net al Daimler a crescut cu 89% în ritm anual.

“Strategia noastră de creştere, campaniile noastre de promovare a produselor şi programele noastre de eficientizare încep să dea rezultate”, a declarat directorul general Dieter Zetsche.

În aceste condiţii, constructorul german şi-a reafirmat prognozele referitoare la o creştere ‘semnificativă’ a cifrei de afaceri şi a volumelor de vânzări în acest an.

 

Daimler deține în România, județul Alba, respectiv la Cugir și la Sebeș, mai multe fabrici de componente auto, prin SC Star Transmission și SC Star Assembly. Compania germană a promis că investițiile pe care le are în vedere în cele două locații vor ajunge la circa 300 de milioane de euro în următorii ani.

În anul 2014, Star Assembly, subsidiara companiei germane Daimler   din județul Alba a primit pentru realizarea investiției de la Sebeș un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro.

Sursa: dw.de

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea Fostul primar al orașului Câmpeni, Călin Andreș, care ar fi trebuit să fie candidatul PSD la Primăria Câmpeni, s-a retras. El nu va mai candida din cauza unor motive persoanele. Contactat telefonic de Ziarul Unirea, Călin Andreș a confirmat faptul că s-a retras din motive […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea