Rămâi conectat

Sport

Vali Drăgan, golgheterul Ligii a IV-a în ultimele două sezoane: „Abia aştept să promovăm cu Şurianu Sebeş şi să declanşăm fiesta în „Arini”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aiudeanul Vali Drăgan, golgheterul şi căpitanul Şurianului Sebeş, este tranşant în privinţa meciului retur cu Viitorul Caransebeş, contând pentru barajul de promovare în Liga a 3-a, programat sâmbătă, 24 iunie, ora 17.30, în Alba.

Abia aştept să promovăm cu Şurianu Sebeş şi să declanşăm fiesta în «Arini»!”, este mesajul tranşant al vârfului de atac. „O să promovăm mai mult ca sigur. Victoria din deplasare o vom dubla cu un succes în faţa fanilor şi apoi va fi sărbătoare la Sebeş”, a adăugat fotbalistul ce va împlini 30 de ani luna viitoare şi-l admiră pe Ronaldo (brazilianul).

*Carieră sinuoasă, restart la… Rădeşti

Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a avut o carieră sinuoasă, cu lumini şi umbre. N-a jucat de la început în avanposturi, fiind folosit ca şi fundaş stânga! Era perioada junioratului, când a evoluat la Industria Sârmei Cîmpia Turzii (antrenor Ioan Tătăran), în Liga a 2-a, sau Textila Cisnădie (în eşalonul terţ, pregătit de Jan Gavrilă) în eşentionul al treilea. A mai fost cu Metalul Aiud în Liga a 3-a, acum mai bine de un deceniu, dar a urmat panta descendentă şi a ajuns în Liga a V-a la Flamura Roşie Rădeşti. „Era prin 2009, când mai mulţi coechipieri de la Aiud am ajuns acolo. Tot atunci m-am angajat la Penitenciarul Aiud, iar serviciul a început să conteze”, a spus Vali. Drăgan are două promovări la activ, cu Metalul Aiud în Liga a 3-a şi Naţional Rădeşti în Liga a 4-a, plus un titlul de golgheter în Liga a 5-a, cu Sportul Livezile. În 2011 a ajuns la Olimpia Aiud, cu echipa aiudeană terminând în 2015 pe poziţia a 3-a în Liga a 4-a, Drăgan fiind al doilea marcator al eşalonului, după Romică David (Performanţa), plecând la Sebeş după turul campionatului 2015-2016.

*Peste 150 de goluri marcate!

Vali Drăgan are peste 150 de goluri înscrise în carieră, două titluri consecutive de golgheter al Ligii a IV-a, ultimul în ediţia recent încheiată, când a semnat 29 din cele 102 de reuşite ale campioanei (peste 28 la sută!, un procentaj de invidiat), dar afirmă că şi-ar dori enorm să marcheze reuşita decisivă pentru accederea în eşalonul terţ cu actuala echipă. „Este cel mai important moment al carierei, n-am mai participat până în 2017 la jocuri de o asemenea anvergură”, a menţionat purtătorul tricoului cu nr. 27. Drăgan a ajuns în „Arini” în urmă cu doi ani, iar în iarnă, în acel moment de cumpănă, cu plecarea „lotului” Ighiu, a primit banderola de căpitan al grupării din Sebeş.

Viitorul…. dependent de reuşita promovării în proporţie de 100 la sută!

Vreau să mă bucur de accederea în Liga a 3-a şi nu mă gândesc la bani. Aceasta va conta pe termen scurt, apoi aşteptăm oamenii de afaceri şi autorităţile locale din Sebeş să vină alături de echipă şi să rezolve partea financiară. Mi-ar plăcea să mai joc un an, doi, la Şurianu, în Liga a 3-a, deşi va fi foarte dificil să mă împart între fotbal şi problemele cu serviciul”, a încheiat „vârful de lance” al Şurianului Sebeş, câştigătoarea eventului judeţean.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea