Rămâi conectat

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, avertizează că deși cifrele sunt încurajatoare, nu trebuie să ne relaxăm, deoarece vine cel de-al patrulea val al pandemiei. Acesta susține că durata dar și intensitatea acestui nou val depinde de modul în care populația înțelege să se protejeze.

„Ne așteptăm la un val 4 și durata și intensitatea valului 4 depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală.

Datele din Marea Britanie ne arată că persoanele nevacinate au un risc crescut de 20 ori să facă boala, mai ales tulpina indiană, denumită Delta. Din fericire, vaccinurile actuale au eficiență pe toate tulpinile mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Știrilor B1 TV, prezentate de Dan Gabor.

„Preocuparea noastră imediată este de a aduce vaccinul mai aproape de oameni, mai aproape de beneficiari, mai ales în mediu rural, unde astăzi sunt echipe mobile, care vaccinează și care pot să ofere acest beneficiu către sute de persoane în mediul rural.

Mă bucur că aceste centre mobile au succes. De altfel, țin legătura cu colegii mei din teritoriu și îmi transmit că în fiecare zi sunt vaccinate câteva sute de persoane în aceste localități din mediul rural”, a mai afirmat Gheorghiță.

Sursa: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea