Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Uzina Mecanică Cugir, investiție de 1 milion de euro pentru creșterea producției de muniție de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uzina Mecanică Cugir, investiție de 1 milion de euro pentru creșterea producției de muniție de război

O nouă investiție a demarat la Uzina Mecanică Cugir (Alba), producătoare de muniție și armament, care ar urma să contribuie la eficientizarea activității de fabricare a cartușelor de calibre NATO și calibre provenite din fosta URSS.

Citește și: Peste 7 milioane de lei la Uzina Mecanică din Cugir pentru a crește producția de muniție NATO: Ce utilaje cumpără compania

Compania din Cugir (Alba) din cadrul Romarm a lasat o licitație pentru achiziția unei mașini pentru control dimensional și vizual al glonțului, tubului și cartușului finit, calibru 12.7 x 99 mm, 12.7 x 108 mm și 14.5 x 114 mm. Valoarea totală estimată a investiției este de 5.000.000 de lei (1 milion de euro), fără TVA.

Potrivit documentației, obiectivul investiției îl constituie mărirea capacității de producție actuale și completarea cu utilaje care lipsesc la această dată. Astfel, se urmărește modernizarea liniei tehnologice de fabricare a cartușelor calibru 12.7 x 99 mm, 12.7 x 108 mm și 14.5 x 114 mm. Primul este un calibru specific NATO, în timp ce celelalte două au fost fabricate inițial în fosta URSS și preluate ulterior de țări din estul Europei.

Utilajul va fi controlat de un PC și va fi dotat cu camere video pentru controlul dimensional și detectarea defectelor de aspect. Acesta va putea efectua următoarele verificări: verificare gură tub; verificare prezență gaură de foc; verificare corpuri străine în interiorul tubului; verificare formă tub cartuș.

Utilajul va putea verifica pe minut până la 65 de cartușe calibru 12.7 x 99 mm, 45 de cartușe calibrul 12.7 x 108 mm sau 65 de cartușe calibrul 14.5 x 114 mm. La apariția unor neconformități funcționale, utilajul se va opri automat, avertizând cu un semnal luminos intermitent de culoare roșie și semnal sonor.

UM Cugir fabrică produse pentru uz militar, precum muniție tip NATO, pistoale, mitraliere, turn de board și încărcătoare. În anul 2004, fosta uzină mecanică s-a divizat în Uzina Mecanică Cugir SA și Fabrica de Arme Cugir SA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea