Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 7 milioane de lei la Uzina Mecanică din Cugir pentru a crește producția de muniție NATO: Ce utilaje cumpără compania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 7 milioane de lei la Uzina Mecanică din Cugir pentru a crește producția de muniție NATO: Ce utilaje cumpără compania

SC Uzina Mecanică Cugir SA a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unei mașini de prelucrat canal extracție și lungime tub. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.250.000 lei, fără TVA.

Compania oferă suma maximă de 7,25 milioane de lei (1,45 milioane de euro) pentru achiziția unei „mașini de strunjut lungime și canal de extracție tub calibre 12,77x99mm, 12,7x108mm, 14,5x114mm”. Uzina cugireană produce deja muntiție de aceste calibre, dar achiziția noii mașini va permite creșterea producției. România și-a asumat, în contexul invaziei Rusiei în Ucraina, să crească capacitățile de apărare în cadrul NATO. Obiectivul achiziției este modernizarea liniei tehnologice de fabricare a cartușelor existentă pe platforma Uzinei Mecanice Cugir.

Potrivit caietului de sarcini, furnizorul va asigura și instalarea, punerea în funcțiune, instructajul personalului, suportul tehnic și va oferi garanție precum și orice alte activități mecesare pentru realizarea contractului. Recepția utilajului se va realiza în două etape, una la sediului furnizorului înainte de livrare și a doua, respectiv recepția finală, la sediul societății din Cugir după derularea etapelor obligatorii ale contractului.

Mașina care va fi achiziționată trebuie să poată fi utilizată în două schimburi/zi, cinci zile pe săptămâna, „având în componență actuatoare pneumatice, scule rotative cu plăcuțe de carbură, bucșa elastică, sculă profilată din carbură, degajor, dispozitiv rotativ cu servo motor, bandă transportoare, panou de control cu comandă numerică, două posturi de lucru”.

Potrivit documentației, achiziția va duce la creșterea competitivității societății pentru satisfacerea intereselor de apărare ale României, satisfacerea necesităților de înzestrare a Forțelor Sistemului Național de Apărare, în raport cu necesitatea protejării intereselor esențiale de securitate ale României și cu angajamentele asumate în cadrul NATO. Noua mașină va avea o capacitate de producție de 40 de piese pe minut.

Finanțarea achiziției este asigurată din fonduri proprii ale societății provenite din sume alocate de la buget pentru majorarea capitalului în anul 2019. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 octombrie 2023. Durata de realizare a investiției este de 10 luni, iar impactul economic pentru societate este estimat la 132.000 de euro anual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea