Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Uzina Mecanică Cugir crește capacitatea de producție a muniției de tip NATO. Investiție în modernizarea unei hale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uzina Mecanică Cugir crește capacitatea de producție a muniției de tip NATO. Investiție în modernizarea unei hale

Uzina Mecanică din Cugir va reabilita o hală industrială în scopul creșterii capacității de producție și a diversificării gamei de fabricație a muniției de tip NATO.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Societatea Uzina Mecanică Cugir SA a lansat, pe 9 iunie, în SEAP, o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind „Modernizarea în vederea creșterii capacității de producție și a deversificării gamei de fabricație a muniției de tip NATO, calibru 5,56X45 mm și 12,7X99 mm”.

Valoarea totală este estimată la 1.200.000 de lei, fără TVA. Potrivit temei de proiectare, se propune reabilitarea și consolidarea structurală a Halei industriale și corpului administrativ – obiectiv 31, printr-o serie de consolidări, astfel încât aceasta să corespundă condițiilor impuse pentru producția de muniție.

După efectuarea lucrărilor de consolidare, se vor crea goluri și compartimentări astfel încât să satisfacă cerințele tehnologice ale beneficiarului. Tâmplăria exterioară și interioară urmează să fie înlocuită integral.

De asemenea, se vor reface integral instalațiile electrice, sanitare, termice, tehnologice, instalațiile de semnalizare și stingere a incendiilor, mașinile, utilajele, aparatura, echipamentele de protecție și substanțele pentru prevenirea și stingerea incendiilor, instalații de supraveghere video și instalații automatizări, alarme și acces. Clădirea urmează să fie termoizolată și hidroizolată, iar finisajele interioare și exterioare vor fi refăcute.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre, pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii şi muniţie tip NATO. Aici lucrează circa 1.000 de angajați.

În urmă cu 1 an, ministrul Economiei, Florin Spătaru, susținea, după o vizită la UM Cugir, că există personal care munceşte în condiţii grele, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar şi angajaţi care lucrează în secţii modernizate cu utilaje automatizate, de ultimă generaţie.

„Am intrat în fiecare secţie şi am discutat cu angajaţii aflaţi la lucru. Am observat că există două realităţi total diferite pentru cei care muncesc atât la Fabrica, cât şi la Uzina Mecanică. Mai exact, există personal care munceşte în condiţii grele, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar şi angajaţi care lucrează în secţii modernizate cu utilaje automatizate, de ultimă generaţie. Aşadar, cu un plan investiţional solid, industria de apărare de la Cugir poate ajunge un actor foarte important pe piaţa competitivă în acest domeniu”, a spus ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea