Rămâi conectat

Ştirea zilei

Urmărire ca în filme pe străzile din Cărpiniș, județul Alba: Mașina a fost încredințată unui minor

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Urmărire ca în filme pe străzile din Cărpiniș, județul Alba: Mașina a fost încredințată unui minor

La data de 3 decembrie 2022, în jurul orei 17,00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, în timp ce acționau pe raza localității Cărpiniș, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu a respectat semnalul, continuându-și drumul.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au urmărit autoturismul și l-au oprit pe o stradă lăturalnică din localitate, iar la volanul acestuia au identificat un minor, în vârstă de 13 ani, din comuna Gârbova.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat tânărului, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către tatăl său, în vârstă de 39 de ani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei Vieneze, mesaj pentru cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei Vieneze, mesaj pentru cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”

Director al Operei din Viena timp de 19 ani, Ioan Holender a trimis o scrisoare publicului românesc prin intermediul publicației Libertatea. Acesta condamnă decizia Austriei de a bloca aderarea României la spațiul Schengen și cere cancelarului austriac Karl Nehammer să rectifice decizia cu prima ocazie.

Amintind că este „cetățean austriac, distins cu cele mai înalte decorații, respectat și foarte cunoscut în cadrul acestei societăți”, Holender îi transmite cancelarului Nehammer că l-a făcut să se simtă „jenat, ba chiar rușinat de hotărârea acestui Guvern, care acționează în politică externă în interes propriu și limitat, doar în folosul partidului”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicăm mai jos mesajul integral transmis de Ioan Holender. Sublinierile aparțin redacției.

„Fiind cunoscut în Austria ca cel mai longeviv director din întreaga istorie a Operei de Stat din Viena – fondată în anul 1869, și decorat cu “Crucea de Onoare” pentru Artă și Științe – în cel mai înalt Grad, și de asemenea, fiindu-mi acordată distincția “Steaua României”, în Grad de Mare Ofițer (2001), am considerat că am dreptul și, în egală măsură, datoria morală să adresez Cancelarului Austriei – Karl Nehammer, o scrisoare deschisă. I-am cerut în mod imperios să reconsidere hotărârea Austriei luată împotriva României, neexistând un motiv real valabil care să o justifice.

În această scrisoare am specificat și faptul că România a fost evaluată cu doar șapte luni în urmă – în mai 2022, de o comisie internațională din care făcea parte și Austria.

În urmă acestei evaluări, s-a constatat că România îndeplinea cu succes toate condițiile de aderare la Spațiul Schengen, inclusiv cele referitoare la controlul frontierelor sale.

Guvernul Austriei, condus de Partidul ÖVP (Partidul Popular Austriac), este astăzi, repet, singurul din UE care se opune aderării României la Spațiul Schengen.

Partidul aflat la guvernare în Austria speră să recâștige astfel simpatia alegătorilor săi (alegerile apropiindu-se cu pași repezi), arătându-se împotriva imigranților, al căror număr, într-adevăr, crește în mod accelerat.

Că nedoritii refugiați ajung în Austria prin Grecia, Serbia și Ungaria, și doar minimal prin România (2,5%), este o realitate obiectivă, bine cunoscută tuturor autorităților implicate.

Însă, politica internă a Austriei și lupta dintre partidul aflat la cârmuire – ÖVP și opoziția – tot mai puternică, decid cu nerușinare în defavoarea României, tratând-o ca pe o țară balcanică, de la răsărit – întocmai ca pe vremea împărăției habsburgice.

Fiind de peste cincizeci de ani cetățean austriac, distins cu cele mai înalte decorații, respectat și foarte cunoscut în cadrul acestei societăți, mă simt jenat, ba chiar rușinat de hotărârea acestui Guvern, care acționează în politică externă în interes propriu și limitat, doar în folosul partidului.

Rămân cu speranța că actuala decizie va fi rectificată în curând, la următoarea întrunire, și că României i se va face dreptate prin anularea prezentei rezoluții Schengen, și că astfel iubita noastră Austrie cu Viena cu tot, va rămâne cu “curul în baltă”, cum se spune în Banatul meu iubit!”

Cine este Ioan Holender

Ioan Holender s-a născut în 1935 la Timișoara, într-o familie de evrei. După venirea comuniștilor la putere, fabrica de marmeladă a familiei a fost naționalizată, iar tânărul Holender a fost trimis să muncească ca muncitor necalificat la întreprinderea de Transport Timișoara, potrivit descrierii de pe Wikipedia.

Admis la Politehnica din Timișoara în 1953, a fost exmatriculat trei ani mai târziu după ce a susținut un discurs în timpul revoltei studenților din oraș provocată de Revoluția maghiară din 1956.

A plecat în 1959 la Viena și s-a înscris la Conservatorul de Stat, apoi a început să cânte ca bariton. În 1966 a devenit agent de impresariat artistic, o astfel de agenție ajungând să-i poarte numele

După ce în 1988 a devenit secretarul general al Operei din Viena și al Operei pentru Popor, în 1991 a fost numit manager general al celor două instituții.

Mandatul său la conducerea Operei vieneze – cel mai lung din istoria instituției – a durat 19 ani, până în 2010.

A fost președinte și director artistic la mai multe ediții ale Festivalului Enescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Omul de afaceri, Voicu Vușcan: ”umilința la care poporul român a fost supus de către conducătorii austrieci se poate întoarce și împotriva lor”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Omul de afaceri, Voicu Vușcan: ”umilința la care poporul român a fost supus de către conducătorii austrieci se poate întoarce și împotriva lor”

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, omul de afaceri Voicu Vușcan a declarat că boicotul pe care îl anunță firma pe care o administrează nu este o răzbunare împotriva multinaționalelor austriece.

CITEȘTE ȘI: Voicu Vușcan, administrator Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România: „Anul 2021 a fost unul cu numeroase provocări pentru întreaga industrie”

România a cheltuit sute de milioane de euro pentru a se alinia la pretențiile aderării la spațiul Schengen și eu mă întreb de unde au venit banii aceștia. Eu cred că au venit de la noi totți. Mai mult decât atât românii au cheltui în ultimii ani alte câteva sute de milioane de euro în Austria iar România a pus la dispoziția statului austriac toate rezervele toate rezervele noastre. Cu ce ne-am ales acum? Se pare, cu nimic! Asta este realitatea!

Elit - Gustul Desăvârșit

Vreau să spun că acest boicot nu este o răzbunare împotriva multinaționalelor austriece. Eu chiar le respect și consider că majoritatea dintre ele sunt firme serioase care fac afaceri corecte în România și generează profituri considerabile.

Eu consider, prin ceea ce am decis să fac, că încerc să îi fac să înțeleagă că această umilință la care poporul român a fost supus de către conducătorii lor se poate întoarce și împotriva lor și sper că în momentul în care le va ajunge cuțitul la os, cineva să îi spună cancelarului că a greșit. Motivul respingerii aderării, așa cum spune toată lumea, cel cu migranții este un motiv pueril.

Dacă ne uităm în ultimii 30 de ani noi, românii plecăm din Austria. Ce să mai vorbim de migranți? Eu, ca om de afaceri, mi-aș dori ca migranții să vină aici și să nu mai plece. Dar și peste 5 ani problema aceasta va rămâne la fel.” a declarat omul de afaceri, administrator al firmei Elit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO UPDATE| ACCIDENT RUTIER GRAV la Drâmbar: O mașină a intrat într-un cap de pod. Două persoane, încarcerate

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER GRAV la Drâmbar: O mașină a intrat într-un cap de pod. Două persoane, încarcerate

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs în localitatea Drâmbar.

Din informațiile preliminare transmise de autorități, ar fi vorba despre un autoturism implicat, posibil 2 persoane încarcerate, conștiente.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul este în desfășurare, revenim cu detalii.

UPDATE: Forțele au ajuns la locul solicitării.

Este vorba despre un autoturism intrat intr-un cap de pod, 2 persoane încarcerate.

Șoferul autoturismului a fost extras din autoturism, conștient, cooperant și predat unui echipaj SAJ.

Se procedează la extragerea celei de-a doua persoane din autoturism.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea