Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ura! Anul viitor vom avea 750 de kilometri de autostradă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit celor afirmate de Ioan Rus, ministrul Transporturilor, citat fiind de presa centrală, la această oră România are o reţea de 700 kilometri de autostrăzi, anul acesta urmând să se mai dea în funcţie alţi 50 de km. Ministrul Rus a declarat că până în anul 2030 România ar avea nevoie de 30 de miliarde de lei pentru investiţiile care se vor face în extinderea reţelei de autostrăzi şi că anul viitor (2016) vor fi daţi în folosinţă autostradaalţi 200 de kilometri. Potrivit lui Ioan Rus, în 2016, vom putea circula pe Sibiu – Nădlac, pe Cluj – Borş, cu o excepţie între Mihăieşti şi Suplacu de Barcău, care ar putea fi finalizată în 2017, pe Cluj – Târgu Mureş, Târgu Mureş – Făgăraş, Sibiu – Făgăraş, Făgăraş – Braşov. Făcând referire la şantierele de autostrăzi care se vor deschide în acest an, ministrul Ioan Rus a enumerat lotul 2 de la Nădlac – Arad (16,6 km), lotul 2 Timişoara – Lugoj (25,7 kilometri), Gilău – Nădăşelu (8,7 kilometri) şi 4,9 kilometri pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti.
În opinia lui Ioan Rus, România va construi până în anul 2030, 725 de kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată şi 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA. Rus a mai spus că în următorii doi ani sumele pentru investiţiile în infrastructură vor fi asigurate din finanţări europene de 6 miliarde de euro (incluzând cofinanţarea naţională), acciza la motorină, rovinietă, concesiuni şi parteneriate public-private (4 miliarde de euro) şi credite de la Banca Europeană de Investiţii, BERD şi Banca Mondială. Ministrul a adăugat că după revenirea la Ministerul Transporturilor, „cu arme şi baga­je”, CNADNR va trebui să prezinte un plan de management, plan pe care România nu l-a avut în ultimii 25 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea