// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

UPU Alba Iulia se extinde: Spitalul lucrează la proiect și depune cerere de finanțare de 1,5 milioane de euro

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență lucrează la un proiect pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, astfel încât timpul de așteptare al pacienților să fie mult mai mic. Valoarea proiectului este de 1,5 milioane de euro.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrează la un proiect și vor depune cererea de finanțare pentru îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

Proiectul poate fi depus, conform reprezentanților spitalului, din 18 octombrie, timp de șase luni, iar valoarea sa va fi de 1,5 milioane de euro, din care 400.000 de euro pentru dotări și 1,1 milioane pentru construcție și extindere.

Prin acest proiect se dorește dezvoltarea spațiilor medicale care lipsesc, spațiul de pediatrie, o sală de monitorizare cazuri pediatrice, spații de izolare, spații de consultanții specifice, cum ar fi ginecologie și săli pentru personal cu magazii.

Directorul medical al Spitalului, radiolog Dan Crainic, a declarat că prin acest proiect se dorește scurtarea perioadei de așteptare de la urgențe, care e cea mai mare problemă.

”Obiectivul de a scurta timpul de așteptare e permanent pentru noi. E un aflux mare de bolnavi, (n.r. cauzat de) lipsa asistenței medicale primare”, a mai spus Dan Crianic.

Rata de cofinanțare pentru acest proiect este de 50% din partea Uniunii Europene, 48% din partea Bugetului de Stat și 2% din partea solicitantului (în acest caz Consiliul Județean Alba).

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, instituție în subordinea căruia se află spitalul, a declarat, prezent la conferința de presă, că indiferent de susținerea financiară pe care o va avea, extinderea la UPU se va realiza, în ultimul caz din fonduri proprii.

Ion Dumitrel speră că medicii de familie îi vor ajuta pe reprezentanții UPU Alba Iulia, prin asistența medicală primară, iar spitalele orășenești vor prelua cazurile care nu necesită transfer.

Eforturile pe care le face conducerea spitalului, CJ Alba și reprezentnați ai Ministerului vor fi în folosul pacienților, mai speră Ion Dumitrel.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

loading...