Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/FOTO/VIDEO: Jaf în plină zi la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Suspectul a fost prins cu ajutorul unui trecător

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba Iulia cercetează împrejurările în care, luni după-amiază, s-a produs un jaf, la o casă de schimb valutar de pe Bulevardul Revoluției.

jaf casa schimb valutar009Din primele informații de la fața locului rezultă că este vorba despre un bărbat care a intrat în incinta firmei și a lovit-o pe casieră. Deocamdată nu se cunosc amănunte privind suma de bani pe care a reușit să o ia.

UPDATE: Potrivit reprezentantului IPJ Alba, suspectul este un bărbat – G.F., în vârstă de 46 de ani, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale. La controlul corporat, asupra sa a fost găsite sume mari de bani – peste 6.000 de lei și 825 de euro. De asemenea, într-un buzunar avea un pistol cu trei cartușe. El a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, și va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru tâlhărie calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

UPDATE 2:Patrula mixtă de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm l-a reţinut cu operativitate pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de comiterea unei tâlhării asupra angajatei unei case de schimb valutar din Alba Iulia. Întreaga sumă de bani sustrasă a fost recuperată.

În fapt, la data de 02.03.2015, în jurul orei 17.40, poliţia a fost sesizată printr-un apel 112 cu privire la faptul că un bărbat a sustras prin violență și prin amenințare o sumă de bani de la o casă de schimb valutar situată pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia.

În baza indiciilor oferite de apelant şi cu sprijinul unui cetăţean, la foarte scurt timp de la sesizare, un echipaj format din polițist al Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Compartiment Siguranţă Publică și Patrulare și jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, a reușit localizarea şi prinderea persoanei bănuite de comiterea faptei.

Asupra lui G.F., de 46 de ani, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale, a fost găsită suma de 6.013 lei şi 825 de euro, banii proveniţi din comiterea faptei precum şi un pistol letal, cu 3 cartuşe în încărcător, pe care se pare că l-a folosit la comiterea faptei. În urma verificărilor efectuate a rezultat că arma găsită asupra bărbatului era deținută în mod ilegal.

Faţă de G.F. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor și muniţiilor urmând ca faţă de acesta să fie luate măsuri legale”, precizează Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

––––––––––––––––

După comiterea infracțiunii, făptașul a reușit să fugă, dar a fost urmărit de un trecător, până în apropiere de Stația de Salvare, unde a fost imobilizat de un echipaj mixt de la poliție și jandarmerie, aflat în patrulare în zonă. Bărbatul a fost imobilizat, încătușat și dus la audieri, la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia.

La sediul societății comerciale s-au deplasat, în urma mai multor apeluri la numărul de urgență 112, un echipaj de poliție și o ambulanță.

Incidentul s-a produs la doar două zile de când o altă casă de schimb valutar a fost spartă în Alba Iulia, de această dată pe timpul nopții. Este vorba de o societate comercială cu sediul la parterului magazinului Unirea, din centrul municipiului. Ca să ajungă la seif, hoții au intrat prin efracție, într-un magazin alăturat, unde au decupat peretele despărțitor. Au fost, însă, urmăriți de ghinion, pentru că, după tot acest efort, n-au găsit bani în incintă.

[nggallery id=97]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea