Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE| POTOP în județul Alba: Subsoluri de bloc, gospodării și străzi inundate în Alba Iulia, Ocna Mureș, Blaj și Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ploaia care cade de mai multe ore peste județul Alba a creat probleme atât în municipiul Alba Iulia, dar și în alte orașe din județ, unde pompierii s-au mobilizat pentru a evacua apa.

Astfel, încă de dimineață, pe str. Siretului din Alba Iulia, dar și pe str. Ștefan cel Mare din Ocna Mureș, a fost nevoie de intervenția cu motopompe, deoarece canalizarea nu a făcut față iar stăzile au fost inundate.

CITEȘTE ȘI: Inundație pe strada Siretului din Alba Iulia – Pompierii intervin pentru evacuarea apei

De asemenea, Garda Blaj a acționat, în jurul orei 13.00, pentru evacuarea apei din două curți, de pe str. Plopilor, iar în jurul orei 14.30, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de pe str. Transilvaniei.

UPDATE 1: Tot din cauza ploii, în jurul orei 18.00, a fost semnalată o inundație la subsolul unui bloc de pe str. Orhideelor. Detașamentul ISU Alba Iulia a intervenit pentru evacuarea apei.

UPDATE 2: În jurul orei 19.30, pompierii din Alba Iulia au acționat Oarda de Jos. Aici a fost inundată pivnița unei locuințe situate pe str. Bucegi.

––––––––––

Reamintim că județul Alba se află sub Cod Galben de ploaie iar hidrologii au atenționat că există pericolul unor inundații pe afluienți ai Mureșului și Târnavei Mici, din cauza unor scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide care pot duce la depăşiri ale cotelor de apărare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea