Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Percheziții în Alba și Oradea pentru contrabandă cu țigări

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În Alba Iulia și Oradea se desfășoară joi dimineața, începând cu ora 6.00, 12 percheziții la învinuiți de contrabandă cu țigări.

Potrivit polițiștilor este vorba despre o locație în Alba Iulia și alte 11 locuințe din Oradea.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, precizează că este vorba despre 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

În baza datelor şi informaţiilor deţinute cu privire la săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale au extins cercetările efectuate în unele cauze aflate în lucru şi la data de 11.04.2012 au înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Din cercetările efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada aprilie – august 2012, un număr de 11 persoane, domiciliate în judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Pe baza probelor administrate în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 3 din Legea  86/2006, respectiv art. 296 ind. 1 lit. l din Legea 571/2003, cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, faţă de 11 făptuitori, din care unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor, în cursul zilei de azi, 30.08.2012, începând cu ora 0600, sunt efectuate simultan 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Alba Iulia (1) şi municipiului Oradea (11), la locuinţele sau alte locaţii aparţinând celor 11 învinuiţi.

Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu specialişti din cadrul serviciilor de Investigare a Fraudelor şi Investigaţii Criminale aparţinând Inspectoratului de Poliţiei Alba şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor.

La acţiune au participat 54 de poliţişti cu 12 autospeciale, din care 30 de poliţişti cu 8 autospeciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 24 poliţişti cu 4 autospeciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Pe baza mandatelor de aducere cei 11 învinuiţi şi alte persoane vizate în cadrul anchetei vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea