Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE Incendiu la o casă din Noșlac: Cinci persoane au suferit arsuri grave. Trei dintre acestea, transportate la București cu un avion militar

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit miercuri seara  la o casă de locuit din localitatea Noșlac.  Din primele informații, cinci persoane au suferit arsuri.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit la fața locului pentru stingerea flăcărilor.

UPDATE, ora 21.00: Potrivit ISU Alba, este vorba despre casa nr. 10 de pe strada Principală. Cele cinci victime au vârste cuprinse între 23 și 82 de ani. Două dintre acestea au suferit arsuri grave, de gradul II și III, pe 70% din suprafața corpului, iar una pe aproximativ 50% din corp. Celelalte două victime au scăpat cu arsuri minore.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fața locului a intervenit și un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale.

Încă nu se cunoaște cu exactitate cauza producerii incendiului.

UPDATE 1, ISU Alba: Intervenția de stingere a incendiului nu a pus probleme deosebite, incendiul fiind stins în scurt timp de către primele echipaje ajunse la fața locului. Prioritatea noastră a fost acordarea primului ajutor medical şi transportul la unităţile spitaliceşti a celor 5 persoane surprinse de incendiu în locuinţă. După evaluarea făcută de către echipajele medicale ajunse la fața locului s-a constatat că acestea au suferit următoarele leziuni:

P.S. 23 ani cu arsuri de gr. II, III și IV la nivelul membrelor superioare, torace posterior și coapse pe aprox. 50% din corp, transportat inițial la CPU Aiud, de către echipajul S.A.J. Ocna Mureș;

P.H. 25 ani cu arsură gr. II antebraț drept, arsură gr. II la nivelul capului și feței fiind transportat la CPU Aiud de echipajul SMURD Aiud;

P.M. 82 ani cu arsuri de gr. I și II la nivelul membrului superior stâng și frunte fiind transportată la CPU Aiud de echipajul SAJ Ocna Mureș;

P.M. de 49 ani cu arsuri de gr. II și III pe aprox. 80% din suprafața corpului și a căilor aeriene fiind evaluat și asistat de echipajul de terapie mobilă SMURD Alba Iulia (comă indusă).

P.G. 24 ani cu arsuri de gr. II și III prin flacără pe aprox. 30% din suprafața corpului, evaluată și asistată de către de echipajul de terapie mobilă SMURD Alba Iulia (comă indusă).

La faţa locului s-au deplasat:

  • 2 autospeciale de stins incendii: una din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud şi una aparținând S.V.S.U. Ocna Mureş precum si personal din cadrul S.V.S.U. Noşlac.
  • 1 E.P.A. SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud;
  • 1 autospecială T.I.M. SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia şi 1 autospecială T.I.M SMURD de la I.S.U. Cluj;
  • 1 Autospecială de Transport Personal si Victime Multiple din cadrul I.S.U. Cluj
  • 2 Ambulanţe de la S.A.J. Alba.

Prin coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, pacienții P.S., P.M., P.G. au fost preluați de către ambulanța de transport victime multiple Cluj și terapie intensivă mobilă SMURD Cluj, care i-au transportat la Aeroportul Cluj-Napoca, unde au fost preluați de către o aeronavă militară și transportați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

Citiți și ISU Alba a stabilit CAUZA incendiului de la Noșlac, în care cinci persoane au suferit arsuri grave după ce le-a luat foc casa

În incendiu au fost afectaţi de radiaţia termică, flacără şi fum aproximativ 40 mp din interiorul casei precum și bunuri, paguba fiind de aproximativ 18.000 lei.

(A.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Publicat

în

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Alba a eliberat în prima parte din 2022, aproape 17.000 de paşapoarte, de trei ori mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Cererea de paşapoarte a explodat şi în Alba, la fel ca în restul ţării, după declanşarea războiului din Ucraina. Astfel, dacă anul trecut, în perioada 1 ianuarie – 17 iunie, au fost înregistrate 5.276 de cereri privind eliberarea documentelor de călătorie, în acest an au fost depuse 16.718 astfel de cereri.

Dintre acestea, în perioada menţionată din 2022, au fost emise aproape 14.900 de paşapoarte, din care au fost înmânate titularilor circa 9.800, ceea ce înseamnă că un număr semnificativ de persoane nu s-au prezentat încă la ghişeu pentru ridicarea acestora.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea paşapoartelor sunt simple electronice, dar au fost şi solicitări, respectiv peste 1.000, de paşapoarte simple temporare. Au fost emise şi 129 de paşapoarte simple electronice pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate primite prin ghişeu.

În ceea ce priveşte perioada de două luni de după izbucnirea războiului din Ucraina, respectiv între 1 martie şi 30 aprilie, au fost primite 9.545 de cereri, dintre care 9.061 în regim normal, iar 482 în regim urgent, potrivit Agerpres.

Comparativ, în perioada corespunzătoare din 2021 au fost 1.604 cereri pentru eliberarea de paşapoarte, din care 263 în regim urgent. Asta înseamnă că anul acesta, în cele două luni, au fost de aproape şase ori mai multe solicitări pentru eliberarea de paşapoarte decât în martie-aprilie 2021.

La momentul actual, cei care doresc să depună cereri la SPCP Alba sunt programaţi online cel mai devreme în 20 iulie, în condiţiile în care programul a fost prelungit cu două ore. Chiar şi aşa, perioada de aşteptare s-a redus, deoarece, de exemplu, persoanele care s-au programat online la mijlocul lunii aprilie au avut de aşteptat două luni pentru depunerea cererii.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Val de caniculă în România: Ce temperaturi vor fi în următoarele zile

Publicat

în

Val de caniculă în România: Ce temperaturi vor fi în următoarele zile

România se va afla în următoarele zile sub un val de caniculă. Va fi vorba, în anumite locuri din țară, de temperaturi de peste 38 de grade.

Aceste temperaturi vor fi resimțite și mai puternic de organismul uman și trebuie să ne luăm măsuri de precauție.

Cât durează acest val de caniculă și cât de periculos este el pentru România, ne spune Elena Mateescu, directorul general ANM.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării.

Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor.

Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pedepse mai aspre pentru trafic și consum de droguri: Câți ani de pușcărie riscă traficanții de narcotice

Publicat

în

Pedepse mai aspre pentru trafic și consum de droguri: Câți ani de pușcărie riscă traficanții de narcotice

Potrivit unui proiect pentru modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, adoptat în şedinţa de luni a Senatului, traficanţii de droguri sau cei care pun la dispoziţie locuri amenajate în scop de consum riscă pedepse cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Potrivit deputaţilor de la PNL care au iniţiat acest proiect, „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea. extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute (…) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Proiectul de act normativ mai prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de rise pentru consum propriu, fără drept”. Dacă faptele menţionate privesc droguri de mare risc, pedeapsa este detenţie de la 2 la 7 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pedepse cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi riscă şi cei care pun la dispoziţie, „cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri”, conform aceluiaşi proiect.

„Indiferent de cauză, dependentul de droguri este o persoană care este prinsă emoţional şi fizic de droguri şi a cărui viaţă este centrată în jurul obţinerii acestor droguri. Dependenţa îl afectează pe toate planurile: fizic, emoţional, socio-profesional şi spiritual. De aceea, consider că înăsprirea legislaţiei în acest domeniu, a pedepselor mai ales pentru cei care sunt traficanţi de droguri este absolut necesară”, argumentează iniţiatorul în expunerea de motive a proiectului de act normativ, potrivit Agerpres.

Proiectul legislativ a fost transmis spre dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare