Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE. FOTO/VIDEO. După 4 ore de luptă cu flăcărle, cei peste 30 de pompierii au reuși să stingă INCENDIUL izbucnit la HS Timber – Kronospan

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE: După o luptă cu flacarile, care a durat aproape 4 ore, pompierii au lichidat incendiul produs la banda transportoare dintre HS TIMBER și KRONOSPAN. Incendiul a fost lichidat reusindu-se stoparea acestuia înainte sa cuprindă hala de depozitare rumeguș. Peste 30 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului.

In urma incendiului a fost afectata de incendiu aprox. 200 mp din banda transportoare si tubulatura unei hale. Cauza probabila de producere a incendiului precum si valoarea pagubelor produse sunt in curs de stabilire. Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, prezent la fața locului a mulțumit pompierilor, reprezentanților Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului care și-au făcut datoria cu profesionalism și au acționat cu promptitudine în stingerea incendiului și aplanarea efectelor acestuia.

”Nu pot decât să multumesc pomiperilor, acești bravi luptători, care ne protejează mereu și ne asigură siuguranța în permanență, indiferent că e zi, noapte, sau zi sărbătoare. Aprecierile mele se îndreaptă și către celelate instituții care și -au făcut datoria, respectiv Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, care îmi vor comunica de urgență rezultatele analizelor făcute la fața locului”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

Potrivit ISU Alba, s-au suplimentat forțele detașate în lichidarea și stingerea incendiului, care se manifesta cu flacara deschisa la nivelul benzii transportoare dintre Kronospan si HS Timber. A fost alocată în plus, o autospecială cu spumă și apă, din partea Gărzii de Intervenție Sebeș. De asemenea, Detașamentul Alba Iulia a intervenit cu o autoscara și o ambulanță SMURD B2.

Astfel, șase autospeciale de stingere, acționează în cooperare, aparținând: Garzii de Intervenție Sebes, Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, Serviciului Privat pentru Situatii de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență HS TIMBER.

Se lucreaza în continuare pentru lichidare, intervinind 16 cadre militare aparținând ISU Alba,  cu mijloacele enumerate mai sus.

Un incendiu a izbucnit în Duminica Floriilor, în jurul orei 12 la Sebeș. Garda de intervenție Sebeș intervite cu două autospeciale cu apă și spumă pentu lichidarea și stingerea acestuia.

YouTube video

Din primele informații, se pare că este vorba de un incendiu izbucnit la o bandă transportatoare la fabrica HS Timber din Sebeș, fosta Holzindustrie. Acțiunea este în dinamică.

YouTube video

[nggallery id=7846]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea pensiilor nr.360/2023. Proiect de lege pentru corectarea nedreptăților pe care le-a provocat unor categorii de pensionari: Persoane cu dizabilități, mineri, ceferiști, siderurgiști și alții

Bera Larisa

Publicat

în

Legea pensiilor nr.360/2023. Proiect de lege pentru corectarea nedreptăților pe care le-a provocat unor categorii de pensionari: Persoane cu dizabilități, mineri, ceferiști, siderurgiști și alții Deputatul PNL, Florin Roman, a declarat, într-o aparație recentă la Radio Unirea FM că lucrează împreună cu colegii din partid la corectarea „nedreptăților” pe care le-a provocat noua lege a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea