Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| AVARIE GRAVĂ la barajul din Roșia Montană: Locuitorii din apropierea Tăului Mare, EVACUAȚI

BONTEA Alexandru

Publicat

în

UPDATE| AVARIE GRAVĂ la barajul din Rosia Montană: Locuitorii din apropierea Tăului Mare, EVACUAȚI

Pompierii din județul Alba sunt în alertă maximă, după o avarie gravă a fost semnalată la golirea de fund a barajului de la Tăul Mare. Din primele informații, se pare că s-au desprins pietre din baraj care au blocat vanele care permit deversarea controlată a apei. Avaria a fost semnalată sâmbătă noaptea de către primarul comunei Roșia Montană, Eugen Furdui.

Mobilizare de amploare în Apuseni. A fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Potrivit ISU Alba, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al com. Roșia Montană, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenței.

La nivelul ISU Alba a fost alertată de asemenea grupa operativă, iar personalul subunităților de intervenție aflat în ture libere a fost chemat la serviciu pentru creșterea capacității de intervenție.

În zona Lacului Piscicol Tăul Mare au fost dislocate următoarele forțe și mijloace:

– 2 Autocamioane de Intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min)
– 2 autospeciale 4×4 cu capacitate mărita de trecere;
– 2 microbuse de transport
– 3 ofițeri si 40 de subofiteri si soldați aparținând ISU Alba
– buldozer asigurat prin grija administrației locale pentru facilitarea accesului autospecialelor de Intervenție
– personal aparținand IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice si a celorlalte măsuri specifice.

În cadrul ședintei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au participat, în sistem de teleconferință, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general- locotenent Dan-Paul Iamandi.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, a fost suplimentată resursa de intervenție cu alte 4 motopompe de mare capacitate din județele Bihor, Cluj, Hunedoara și Mureș.

Menționăm că pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nevoie forțele si mijloacele de intervenție pot fi suplimentate.

Localnicii din avalul lacului de acumulare EVACUAȚI din gospodării

UPDATE: Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Relocarea cetățenilor va fi temporară în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităților locale si ale ISU Alba (7 microbuse). La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zona. Spațiile identificate pentru cazarea localnicilor se afla la internate scolare si sali de sport din orașul Abrud și orașul Cîmpeni, avănd o capacitate de cazare totală de aproximativ 400 de persoane.

Mesaj Ro-Alert dupa avaria de la lacul Tăul Mare

Totodată, pentru informarea cetățenilor, ISU Alba a transmis un mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Populatia de pe raza localității Roșia Montană va lua imediat măsuri pentru autoevacuare, ca urmare a avariei de la barajul lacului de acumulare Tăul Mare. Persoanele care nu se pot autoevacua, vor fi evacuate cu sprijinul autorităților locale.

Reprezentanții ISU Alba au mai transmis că în acest moment NU EXISTĂ UN RISC IMINENT PENTRU POPULAȚIA DIN AVALUL ACUMULĂRII, însă PREVENTIV, se impun măsuri pentru evacuare.

Autoritățile locale și județene au luat măsuri pentru punerea în siguranță a acumulării. Autoritățile vor aduce la cunoștința populației dacă starea de risc va impune alte măsuri.

Reamintim că măsura evacuării populației a fost luată preventiv, în acest moment neexistând un risc iminent pentru populație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Panică la KRONOSPAN Sebeș, după ce românii amenință cu sistarea livrărilor de materie primă, pe fondul scandalului Austria-România

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Panică la KRONOSPAN Sebeș, după ce românii amenință cu sistarea livrărilor de materie primă, pe fondul scandalului Austria-România

S-a instaurat panica a Holzindustrie Schweighofer şi Kronospan, cele două mari companii austriece de prelucrare a lemnului, după ce românii au anunţat că vor sista livrarea de materie primă pe fondul scandalului Schengen.

Potrivit unor surse, reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer de la Reci (judeţul Covasna) şi Kronospan (Sebeş, judeţul Alba), ar fi fost anunţaţi de furnizorii români că vor sista livrările de materie primă, pe fondul scandalului Schengen.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totul după ce, astăzi, Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen, astfel că ţara noastră va rămâne, în continuare, în afara zonei Schengen.

Decizia Austriei i-a înfuriat pe mulţi români, în timp ce premierul Nicolae Ciucă s-a arătat „dezamăgit de poziţia inflexibilă” a Austriei.

Totodată, mulţi români, oameni de rând, dar şi importanţi oameni de afaceri, au anunţat că vor protesta faţă de decizia austriecilor şi vor renunţa la serviciile oferite de companiile austriece.

Printre aceste companii se numără şi Holzindustrie Schweighofer şi Kronospan.

Consiliile de administraţie ale celor două companii iau în calcul inclusiv sistarea producţiei, dacă furnizorii români se vor ţine de cuvânt şi vor sista livrarea materiei prime.

sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Incompetența RER- VEST continuă! Un cetățean al orașului Alba Iulia este taxat pentru pubela pe care nu a primit-o de 2 luni

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Incompetența RER- VEST continuă! Un cetățean al orașului Alba Iulia este taxat pentru pubela pe care nu a primit-o de 2 luni

Un cetățean din Alba Iulia a postat într-un grup de pe rețeaua de socializare Facebook experiența sa cu angajații firmei de salubritate RER-VEST. Cetățeanul a reprodus o conversație telefonică pe care a avut-o cu angatații firmei.

”-Alo, RerVest?
– Da.
– De aproape două luni vă plătesc pentru gunoi dar nu am primit pubela încă.
– Ni s-a epuizat stocul de pubele.
– Bine, dar în timpul ăsta ați luat banii, vi se pare normal?
– Sigur, conform contractului trebuie să ne plătiți.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Părerile au început să curgă în secțiunea de comentarii, autorul postării nefiind singurul care a fost pus în această situație: ”Exact la fel am pățit, plus că după ce am primit pubela, nu au ridicat gunoiul o lună de zile, am sunat la ei în fiecare zi, același răspuns (”Anunțăm mai departe băieții de la ridicare gunoi”), dar culmea, factura nu au uitat să o emită” a răspuns o albaiuliancă.

Alți internauți au venit cu soluții pentru problema cetățeanului: ”Le-aș comunica la prima somație în scris, de ce nu am plătit: „la fel cum vi s-a epuizat stocul de pubele, mie mi s-a epuizat stocul de bani pentru „servicii imaginare“”, ”Eu le-aș arunca gunoiul fix în fața ușii sediului.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inspecție preliminară recepției pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Inspecție preliminară recepției pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a avut loc în aceste zile o inspecție preliminară recepției, efectuată de reprezentanții CNAIR pentru a verifica ce lucrări mai sunt de efectuat.

În acest moment, în ce privește partea de carosabil, antreprenorul grec Aktor a dat în circulație tot segmentul de autostradă pe care se circulă momentan cu o limitare de viteză la 100 km/h, nefiind însă probleme. Traficul este fluent mai ales după ce din luna noiembrie se circulă pe toate benzile în zona alunecării de teren de la Oiejdea.

Elit - Gustul Desăvârșit

De principiu ca lucrări mari antreprenorul mai are de efectuat consolidări în zona alunecării de teren de la Oiejdea, dar acestea nu vor afecta partea carosabilă implicit traficul rutier. De asemenea pentru anul viitor constructorul trebuie să mai finalizeze Spațiile de servicii de la Oiejdea și centrul de Întreținbere și Monitorizare (CIM), situat în nodul rutier Teiuș.

Deschiderea traficului pe ambele sensuri în zona alunecării a fluidizat și mai bine traficul, în această zonă fiind ultimele asfaltări care s-au realizat pe toată autostrada A10 Sebeș-Turda.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea