Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Universitatea 1 Decembrie 1918 (Galerie foto): Impresionantă paradă a absolvenţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În jurul orei 9.20, pe o vreme instabilă şi relativ rece, sutele de studenţi şi materanzi care au absolvit în acest an Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-au aliniat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din parcul central, pentru a porni în marş spre Piaţa Cetăţii, unde urma să se desfăşoare festivitatea propriu-zisă de absolvire a promoţiei 2012.

Precedaţi de Garda Cetăţii, comandată de col. (r) Dumitru Gheţe şi mergând în frunte cu portdrapelul UAB, absolvenţii au străbătut per pedes, în ritm de tobe, traseul Casa de Cultură a Studenţilor – redacţia ziarului „Unirea” – Poarta I – Poarta a II-a – Poarta a III-a a Cetăţii, oprindu-se în noua Piaţă a Cetăţii, aflată în curs de amenajare în faţa Universităţii „1 Decembrie 1918”.  Pe ruta menţionată, tinerii absolvenţi, care au cântat imnul „Gaudeamus igitur”, au fost însoţiţi de profesori, părinţi, bunici, rude şi prieteni, iar mulţi dintre apropiaţii studenţilor au imortalizat momentul pe suport foto-video. Potrivit tradiţiei UAB, pe lângă robele şi tocile negre, studenţii şi masteranzii Facultăţii de Istorie şi Filologie (cei mai puţini dintre absolvenţi) au purtat eşarfe galbene, cei de la Facultatea de Ştiinţe -eşarfe albastre, absolvenţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale – eşarfe albe, iar cei de la Facultatea de Teologie Orodoxă, eşarfe mov. Trebuie menţionată atmosfera de bucurie, presărată cu emoţie a tinerilor, care pe tot traseul au debordat de tinereţe, fiind mereu cu zâmbetul pe buze. La un moment dat au apărut primii stropi de ploaie şi, odată cu ei, câteva umbrele. După aproximativ o jumătate de oră, tinerii au ajuns în dispozitiv, fiind gata pentru debutul ceremoniei.

Robert GHERGU 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea