Rămâi conectat

Cultură Educație

Universitatea „1 Decembrie 1918”: Azi într-o firmă virtuală, mâine într-o firmă reală!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Firma virtuală – sistem interactiv de învăţare pentru creşterea gradului de ocupare şi adaptare a studenţilor pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013. Beneficiarul proiectului este Universitatea „1 Decembrie 1918”, care are ca partener INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione din Torino, Italia, iar valoarea totală a proiectului este de 1765948,78 lei.

La lansare au participat membrii echipei de proiect, preşedintele INFOR, dr. Carlo Colomba, viceprimarul Ioan Bogăţan, directorul adjunct al AJOFM Alba, Georgeta Bora, rectorul UAB, prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim, cadre didactice, studenţi şi masteranzi de la specializările economice, potenţiali beneficiari ai activităţilor din acest proiect realizat tot pentru studenţi. Proiectul POSDRU, care are ca deviză „Azi într-o firmă virtuală, mâine într-o firmă reală!”, a fost prezentat de conf. univ. dr. Lucia Căbulea, managerul proiectului.

Obiectivul major al proiectului îl reprezintă facilitarea inserţiei absolvenţilor de studii universitare de nivel licenţă şi masterat pe piaţa muncii, contribuind astfel Ia creşterea gradului de ocupare şi Ia reducerea şomajului. Proiectul propune realizarea şi dotarea unui laborator practic şi înfiinţarea a 6 firme virtuale de exerciţiu în care studenţii vor simula, cu ajutorul unui program informatic ce va fi creat în acest scop, activitatea reală din cadrul unor companii de succes din regiunea Centru, cu care se vor încheia parteneriate în acest sens. Beneficiari vor fi 120 de studenţi şi masteranzi, câte 60 pe an de implementare, de la specializările: Administrarea afacerilor, Marketing, Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe-Bănci, Economia comerţului, turismului şi serviciilor. Activitatea se va organiza pe 5 serii de câte 12 studenţi, fiecare grupă de studenţi va beneficia de 40 de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul italian. Prin acest proiect se prognozează ca minim 25 dintre beneficiarii serviciilor de consiliere şi orientare să-şi găsească un loc de muncă stabil în domeniul în care s-au pregătit.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea