Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Uniți pentru Alba, o platformă comună de acțiune, comunicare și mobilizare de fonduri pentru situații de criză, creată de un grup de asociații și inițiative civice din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Un grup de asociații și inițiative civice din județul Alba, respectiv Asociația AS 2001 Alba Iulia, Forum Apulum, Lions Club Alba Iulia, RO100 Alba Iulia, Protejăm Spitalele din Alba, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis și WhiteCity Code susținut de Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba și Primării s-au reunit, în urmă cu o lună, sub o platformă comună de acțiune, comunicare și mobilizare de fonduri pentru situații de criză.

Uniți pentru Alba s-a născut din dorința tuturor de a pune sub o singură umbrelă eforturile și disponibilitățile materiale, financiare și umane, întregul demers fiind susținut de Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba și Primării. Astfel S-a creat astfel un cont comun pentru donații, un colectiv în permanentă legătură cu spitalele din județ, autorități locale și populație dar și un grup de voluntari dornici să ajute.

Au venit alături de Uniți pentru Alba companii private care doresc să sprijine inițiativa prin donații de materie primă, materiale de protecție, bani sau logistică.

Cu ajutorul lor și al celor care au donat până acum, s-au desfășurat următoarele acțiuni:

s-au distribuit echipamente de protecție sanitară (măști, viziere, soluții dezinfectante) Inspectoratului de Poliție a Județului Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Poliția Locală Alba Iulia (măști, viziere, soluții dezinfectante)

s-au donat medicilor din Spitalul Județean de Urgență Alba,Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalelor Orășenești Abrud și Cugir precum și medicilor de familie, halate impermeabile sterile , bonete , mănuși chirurgicale, măști, viziere, dezinfectanți;

persoanelor din grupa de risc din Alba Iulia, Cugir, Abrud și Câmpeni s-au distribuit 2500 de pachete conținând produse de igienă (măști, mănuși, gel dezinfectant și săpun).

Nimic din tot ce s-a realizat până acum nu ar fi fost posibil fără ajutorul celor care se implică și donează. Uniți pentru Alba se ocupă de gestionarea eficientă a resurselor și alocarea lor acolo unde este mai mare nevoie, însă toate acțiunile noastre depind de existența acestora. resurse.

Nu ne vom opri aici. Intenționăm să participăm activ, pe termen lung, la prevenirea diferitelor situații de urgență ce pot interveni în comunitățile noastre.

Hai alături de noi într-o campanie pentru binele tuturor.

Toți cei care ne pot ajuta, ne pot găsi pe:

· Internet: www.unitipentrualba.ro

· Facebook: www.fb/com/UnitiPentruAlba

· E-mail: [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ITM ALBA: Amenzi de 24.500 lei și 13 avertismente în perioada 23-27 septembrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii

Bera Larisa

Publicat

în

ITM ALBA: Amenzi de 24.500 lei și 13 avertismente în perioada 23-27 septembrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii Inspectorii ITM Alba au dat în perioada 23-27 septembrie, 13 avertismente și amenzi în valoare de 24.500 de lei. Citește și: Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea