Rămâi conectat

Sport

Unirista Ana Maria Groza – două medalii la Balcaniada de marş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La finele săptămânii trecute la Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de marş, masculin şi feminin (seniori, juniori 1 şi 2) întrecere la care au participat 49 de sportivi din 6 ţări. CS Unirea Alba Iulia a avut în competiţie 3 reprezentante, dintre acestea distingându-se Ana Maria Groza. Astfel, în proba de 20 kilometri marş, competitoarea albaiuliană antrenată de Horia Ştef a încheiat pe locul secund cu timpul o oră 36 minute şi 52 zecimi,  fiind devansată de Claudia Ştef (o oră 33 minute şi 36 zecimi), pe ultima treaptă a podiumului urcând Mutlu Semiha (Turcia) cu 1:37.49. În clasamentul pe echipe România a acumulat 25 puncte şi a devenit campioană balcanică, fiind urmată de Turcia – 21 puncte şi Grecia – 10 puncte. La junioare 2 (5 kilometri), Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) a terminat a 5-a, cu rezultatul 26 minute şi 40 secunde, iar la junioare 1 (traseu de 10 kilometri), Francisca Maria Molnar (CS Unirea Alba Iulia) a încheiat pe poziţia a 6-a (56 minute şi 13 secunde), ambele pregătite de Gabriel Avram.
„A fost doar un antrenament reuşit, lucrurile nu au mers aşa cum mi-aş fi dorit în privinţa timpului”, a declarat Ana Maria Groza, prezentă după cursă la controlul anti-doping. Dubla medaliată balcanică (argint la individual, aur cu echipa) va lua startul în 1 mai la Grand Prix-ul IAAF de la Sesto San Giovanni (Italia), următoarea competiţie importantă fiind programată în Portugalia, în 21 mai, a 9-a ediţie a Cupei Europei de marş, la Olhao, unde va face parte din echipa României alături de colega de club Ana Rodean.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea