Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Unirea Alba Iulia mai există doar cu numele l”Alb-negrii” – între desfiinţare şi miza pe juniori

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Divizionara secundă FC Unirea Alba Iulia mai există doar cu numele, criza financiară şi declan­şarea insolvenţei făcând ca „alb-negrii” să traverseze cel mai critic moment al existenţei. În 2013, când se împlineşte un deceniu de la prima promovare în Divizia A, formaţia din Cetatea Marii Uniri a devenit o ruină, înregistrându-se un exod masiv al jucătorilor, saturaţi după o jumătate de an de foame. După modelul „Scapă cine poate”, în „Cetate” nu se discută despre reunire, reluarea pregătirilor, sau strategie, colapsul fiind la loc de cinste.
10 plecări, au rămas fără portari!
Şi dacă antrenorul Stelian Gherman ar dori să mai continue calvarul, deşi are restanţe de 8-9 luni şi posibilitatea să-şi depună memoriu, tehnicianul clujean nu mai are pe cine să antreneze, dezertările făcând ca lotul să mai conteze numai pe hârtie. Bucurică la Concordia Chiajna, S. Mureşan şi Tiut – ambii la Fortuna Brazi, M. Găldean (şi-a încheiat contractul, posibil la Ceahlăul Piatra Neamţ, sau FC Vaslui), Pascal (liber din 15 ianuarie), Istrate – FCM Tg. Mureş, Cl. Oara – liber (Gaz Metan Mediaş, CSMS Iaşi sau China), I. Stan (FC Vaslui), alături de Mândruşcă şi Negruţ (împrumutaţi de la CFR Cluj) – îşi caută alte oportunităţi, sunt despărţiri certe. Nesiguranţa actuală poate fi înlocuită de aruncarea prosopului, pentru că nu se identifică nicio soluţie de supravieţuire, iar în acest context şansele de se mai juca fotbal în primăvară pe arena albaiuliană sunt minime. Totuşi, dacă marţi, la şedinţa FRF cu reprezentanţii eşaloanelor inferioare şi a AJF-urilor se va decide că nu va retrograda nimeni din Liga a 2-a, atunci preşedintele Mihai Dăscălescu intenţionează să joace returul mizând pe o formaţie alcătuită cu preponderenţă din juniori.
Ionuţ Stan la Vaslui
Un caz aparte al plecărilor este reprezentat de talentatul fundaş Ionuţ Stan (18 ani). Apărătorul şi-a dat acceptul pentru a evolua la FC Vaslui, aseară era aşteptat în Moldova pentru a efectua vizita medicală, însă situaţia rămâne neclară deoarece cluburile nu au ajuns încă la un acord în privinţa sumei de transfer, iar jucătorul albaiulian riscă chiar suspendarea, în cazul în care nu se lămuresc toate aspectele. Pe de altă parte de vânzarea sa se leagă minimele speranţe de a mai exista, la mijloc fiind şi colegul său de compartiment, Eduard Schuller. Puternicul jucător ce a avut oferte de la Dinamo, Gyor sau din Austria nu a acceptat să susţină probe de joc şi aşteaptă încă o propunere viabilă pentru a părăsi Unirea Alba Iulia şi a nu rămâne în anonimat.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea