Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, după aproape un deceniu, iar în “16”-imile Cupei României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță Unirea Alba Iulia, unica reprezentantă a județului rămasă în actuala ediție a Cupei României (a eliminat în faza a 4-a, după loviturile de pedeapsă, pe Industria Galda de Jos), a pătruns după aproape un deceniu în “16”-imile competiției “KO”.

Tragerea la sorți va avea loc marți, 18 septembrie, iar “alb-negrii” au șansa să își măsoare forțele cu o formație de Liga 1, în perioada 24-30 septembrie. Precedenta situație când o echipă din Alba a întâlnit o prim-divizionară s-a produs acum doi ani, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iași 0-2.

Ultima dată când gruparea albaiuliană s-a aflat în “16”-mile de finală s-a consemnat în 2009, la Galați, 3-4 după loviturile de departajare cu Oțelul, ambele echipe fiind în Liga 1 (în acea ediție Alba a avut două competitoare calificate, FC Zlatna – 0-5 cu Dinamo). De altfel, Unirea Alba Iulia a reușit cea mai importantă performanță a fotbalului județean, în 1991, când a disputat semifinalele Cupei României, cu Universitatea Craiova (0-4 și 3-0). După 1989, gruparea din Cetatea Marii Uniri are la activ 8 prezențe pe tabloul “16”-imilor de finală, anteriorul duel de acest gen pe “Cetate” fiind acum 21 de ani, în 1997, 2-1 cu CSM Reșița (în optimi, eliminare la Sibiu, cu Dinamo, 0-2). Arena albaiuliană a mai găzduit în 2010 o confruntare din această fază, “U” Cluj – Victoria Brănești 1-0.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov După ce a devenit campion național cu Corona Brașov, tânărul voleibalist din Blaj Tudor Balu a semnat cu CS Unirea Dej, echipă ce are un nou antrenor grecul Nikolaos Gitzekos, după ce sezonul trecut a terminat pe poziția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea