Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia dependentă de CL Alba Iulia! •Prezenţa „alb-negrilor” în Liga a IV-a stârneşte controverse în judeţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unirea alba iuliaAjunsă în cel mai critic moment al existenţei, echipa de fotbal Unirea Alba Iulia este dependentă total de „voinţa politicului” pentru a nu-şi întrerupe total existenţa. FC Unirea Alba Iulia a abandonat Liga a 2-a în retur şi blocată în procesul de insolvenţă se îndreaptă vertiginos spre faliment. În acelaşi timp, în ultimele luni, semnalele au fost clare: Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, a vorbit despre o nouă societate, care să plece de jos, din baza piramidei competiţionale, iar Florin Roman – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba a spus tranşant că iniţiativa salvării fotbalului albaiulian trebuie să pornească de la Primăria muncipiului Alba Iulia, într-o asociere cu CJ Alba. Liberalii locali au preluat ideea şi au anunţat într-o recentă conferinţă de presă, prin vocea lui Gabriel Pleşa că se va iniţia un proiectul de hotărâre privind o nouă asociere în vederea finanţării clubului de fotbal Unirea, iar la finele acestei luni acesta va reuşi să întrunească majoritatea necesară aprobării în CLM Alba Iulia.

•Astăzi, şedinţă de Consiliu local

Astăzi, vineri, 28 iunie este ziua şedinţei din această lună la Consiliul local al municipiului Alba Iulia, însă repectivul subiect nu se găseşte pe ordinea de zi, deşi acest aspect nu înseamnă 100 la sută că nu se va lua în discuţie soarta şi viitorul echipei din Cetatea Marii Uniri, ce are nevoie de finanţare. „Noi aşteptăm semnale în privinţa asocierii şi implicit a constituirii echipei de seniori. Sunt diverse variante în discuţie şi totul depinde de modul în care autorităţile locale şi judeţene vor sprijini Unirea. Există încă foarte multe necunoscute, dar sperăm să primim un verdict favorabil pentru ca fotbalul să continue la Alba Iulia”, a spus Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia. Proiectul pentru viitor prevedea înfiinţarea unei noi asociaţii, ACS Unirea Alba Iulia, dar este posibilă şi o asociere cu actuala entitate, FC Unirea 1924!

*Mărirea numărului de echipe în Liga a IV-a?

După ce în perioada 1947-1970, Unirea Alba Iulia a participat în diverse campionate naţionale, sub nivelul primelor trei divizii, „alb-negrii” au promovat în 1970 în Divizia C. Au urmat peste 4 decenii în care Alba Iulia a existat pe harta fotbalului autothon, inclusiv în elită, trei sezoane (2003-2005 şi 2009-2010), alături de marile nume ale ţării, iar acum umilinţă!!! Într-o discuţie de principiu, AJF Alba a propus ca dată a startului Ligii a IV-a, 24 august. Până atunci însă e obligatorie bifarea Adunării Generale Ordinare, amânată în două rânduri din lipsă de cvorum. La precedenta întâlnire, preşedintele Sorin Corpodean s-a supărat pe absenteism şi în august vor fi prevăzute alegeri la nivelul conducerii AJF Alba. Până atunci, cu siguranţă se vor limpezi apele în privinţa Unirii Alba Iulia ce ar vrea să joace în Liga a IV-a, stând la mila voturilor membrilor AJF, care n-ar prea fi de acord, invocând faptul că sistemul competiţional trebuie modificat cu un an înainte, dar şi cheltuielile suplimentare. S-a discutat intens de un campionat cu 18 echipe, întrucât CSO Cugir vrea să-şi înscrie echipa secundă tot în al 4-lea eşalon, problema spinoasă fiind soarta Europei Alba Iulia, încă neclară.

Pentru campionatul 2013-2014, oficialii clubului au prezentat un deviz de cheltuieli de circa 800.000 de lei, sumă necesară funcţionării echipei de seniori, dar şi a Centrului de copii şi juniori. Unirea Alba Iulia ar trebui să aniverseze 9 decenii de existenţă în 2014, însă viitorul este nesigur. Reamintim că în mai s-au împlinit 10 ani de la prima promovare în Divizia A, însă sărbătoarea a fost un veritabil coşmar cauzat de drama fotbalistică a fostei prim-divizionare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea