Unirea Alba Iulia – Crișul Chișineu Criș, joi, ora 14.00 | Pe „Cetate”, ultima reprezentație a turului pentru “alb-negri”

Devansată cu o zi din pricina evenimentelor de Ziua Națională a României din “Cealaltă Capitală”, confruntarea de joi, 29 noiembrie, de pe “Cetate”, de la ora 14.00, dintre Unirea Alba Iulia și Crișul Chișineu Criș, are o însemnătate aparte pentru amfitrioni.

“Alb-negrii” vizează victoria la ultima reprezentație internă tocmai pentru a dedica succesul Zilei Naționale, asta dincolo de importanța celor trei puncte puse-n joc, în condițiile în care uniriștii trebuie să cosmetizeze în ultimele 90 de minute imaginea unui sezon ratat. Gruparea arădeană a strâns 28 de puncte, având al doilea golaveraj al seriei (32-15), în efectiv regăsindu-se și ex-uniristul C. Maghici, în vreme ce gazdele sunt abia pe poziția a 9-a, cu 10 puncte mai puțin. Jumătatea din defensiva albaiuliană este absentă, Potopea – suspendat, F. Morar – accidentat, iar antrenorul Adrian Bicheși trebuie să găsească soluții pentru a acoperi aceste goluri, o variantă fiind revenirea juniorului R. Ivan.

ELIT

Unirea Alba Iulia a reușit să scoată în prelungiri o remiză în Arad, la Lunca Teuz Cermei, rezultat care a propulsat nou-promovata din Chișineu Criș pe treapta secundă a ierarhiei. De fapt, în ultimele 4 runde, exceptând duelul cu Industria Galda de Jos, uniriștii au jucat mereu împotriva echipei situate pe locul al doilea în Seria a 4-a, ACS Dumbrăvița, Gloria Lunca Teuz Cermei și Crișul Chișineu Criș. “Printr-o victorie pe care ne-o dorim foarte mult, am reuși să scoatem o pată din multele pe care le-am strâns în toamna aceasta. La ce lot și jucători avem este normal să ne propunem să câștigăm, pentru a cosmetiza imaginea nefastă din tur și să avem oarecum liniște. Întâlnim un adversar puternic, o echipă puternică, ce nu refuză jocul, are profil ofensiv și marchează mult”, a spus Adrian Bicheși.

Dan HENEGAR