Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Unde este Călin Potor ?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Privind în ansamblu la evoluţia lui Călin Potor se pot distinge câteva metode prin care a răzbit de-a lungul anilor şi a reuşit până azi să înşele opinia alegătorilor. Cu ochii mereu pe mese îmbelşugate, greu de prins într-un reproş atât timp cât absenţa îl salva întotdeauna, în cel mai bun caz om al miezului de zi, „suferind” din fotoliul unei funcţii de conducere la spital sau ambulanţă, umilit când i se cerea să se pună la dispoziţia cetăţeanului din postura de viceprimar, aşteptând mereu să primească un „zar” mai bun, acesta este de fapt Călin Potor. Felul în care Călin Potor fandează politic şi evită la mustaţă până şi situaţiile în care ar trebui să fie chiar figura centrală demonstrează cât de firave sunt contribuţia şi munca lui, devotamentul faţă de colegi, indiferent din ce sistem, partid sau alianţă face parte.
Ziua de luni a însemnat depunerea listei candidaţilor USL pentru Consiliul Local Alba Iulia. Momentul culminant, clipa surprinsă pentru eternitate, fotografia de grup a lipsit. Nu pentru că nu s-a dorit un astfel de moment îndelung aşteptat de reprezentanţii presei, ci pentru că lipsea actorul principal: candidatul la funcţia de primar, Călin Potor. Astfel că depunerea candidaturilor USL pentru Primăria Alba Iulia a fost ca o nuntă fără mireasă.
Prins pe picior greşit sau aflat probabil într-o misiune solo ultra importantă, Potor a văduvit alianţa de prezenţa-i mesianică şi a adus-o într-o situaţie stânjenitoare, nefirească, o imagine care i-a tulburat pe majoritatea colegilor candidaţi. Ceea ce, în ultima instanţă, ar trebui să fie disciplină de partid, pentru Potor se dovedeşte a fi o problemă. Eschivare humanum est, cum ar spune sfertodoctul. Şi asta încă de pe vremea când „directorea” (citeşte „punea pe butuci”) spitalul şi apărea, pe la prânz sau după, cu ochii dubios de mici dar roşii, în costumul de Potorman, cu P pe piept şi cu halatul fluturând salvator, gata pentru încă o oră (maxim două) de muncă epuizantă şi lupta inegală cu sollitaire-ul de pe laptop. Cu alte cuvinte, vii târziu dar pleci devreme sau, cazul recent, mai bine nu apari deloc, că n-o fi dramă şi nu-i lupta ta, oricum, tu doar te laşi afişat. Iar condiţia de nou superstar local îţi impune să te arăţi selectiv, nu la fiecare tăiere de moţ, banală conferinţă de presă sau lansare de candidaţi, chiar dacă e vorba tocmai de colegii tăi. Întâmplarea de luni de la Biroul Electoral de Circumscripţie Alba Iulia este un exemplu de cât de prezent ar fi Călin Potor, dacă ar fi ales primar, în viaţa oraşului, cât de mult va munci în folosul albaiulienilor.
În schimb ne amintim şi momente esenţiale, în care Potor nu a lipsit. E drept că exemplele se confundă cu înstrăinarea unui dispensar ce deservea 10 000 de oameni, pe principiul „prietenul la nevoie se cunoaşte”. Care prieten nu a dezvoltat fireşte latura medicală, ci mai degrabă cea comercială. Şi astfel de exemple, care dovedesc neputinţa lui Potor de a rezista ispitei, sunt numeroase. Dar cu siguranţă nu vor fi judecate de Tribunalul Electoral al USL, pentru care răul absolut este PDL. Le propunem „potoRuleta” ca instrument de autoevaluare, obligatoriu pe verticală, a integrităţii, devotamentului, fidelităţii faţă de oraş, cauză, electorat. Iar rezultatul trebuie neapărat prezentat!

Biroul de presă al PDL Alba

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

FELICITĂRI de Paște fericit 2024. Modele de MESAJE, URĂRI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști

Ziarul Unirea

Publicat

în

FELICITĂRI de Paște. Modele de MESAJE de Paște 2024. URĂRI de Paște fericit și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști Paştele este o sărbătoare care se petreace în familie sau alături de cei dragi; se cionesc ouă roşii şi se mănâncă preparate din miel, cozonac şi pască. În cazul în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea