Rămâi conectat

Actualitate

Una dintre tulpinile noului coronavirus ar putea fi IMUNĂ la vaccin. ALERTĂ în lumea medicală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a declarat mai devreme luni „incredibil de îngrijorat” în legătură cu noua variantă, în timp ce serviciul de sănătate publică al Angliei nu a răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii, menţionează Reuters.

Oamenii de ştiinţă nu sunt 100% încrezători că vaccinurile anti-COVID-19 vor funcţiona şi în cazul noii variante de coronavirus de tip nou detectate în Africa de Sud, a afirmat luni Robert Peston, editor politic al canalului ITV, citând un consilier ştiinţific neidentificat al guvernului britanic, relatează Reuters potrivit Agerpres.

„Potrivit unuia dintre consilierii ştiinţifici ai guvernului, motivul pentru ‘incredibila îngrijorare’ a lui Hancock în ce priveşte varianta sud-africană este că nu sunt atât de siguri că vaccinurile vor fi la fel de eficiente împotriva acesteia ca împotriva variantei din Marea Britanie”, a spus Peston.

CITEȘTE ȘI: A început campania de vaccinare anti-Covid în județul Alba. Cine sunt primele cadre medicale care vor primi doza

Atât Marea Britanie, cât şi Africa de Sud au descoperit în ultimele luni variante noi de coronavirus care au dus la o creştere a numărului de cazuri.

Oamenii de ştiinţă spun că noua variantă sud-africană este diferită de celelalte care circulă în ţară pentru că prezintă multiple mutaţii la nivelul aşa-zisei proteine „spike” folosite de virus pentru a infecta celulele organismului uman.

Această variantă a fost de asemenea asociată cu o încărcătură virală mai mare, adică o concentraţie mai mare de particule virale în organismul pacienţilor, contribuind, probabil, la un nivel mai ridicat de contagiozitate.

Duminică, John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, care face parte din grupul operativ guvernamental pentru vaccinuri, a apreciat că vaccinurile vor funcţiona în ce priveşte varianta britanică, dar a adăugat că există un „mare semn de întrebare” cu privire la faptul dacă ele vor fi eficiente şi împotriva variantei sud-africane.

Bell a precizat, pe Times Radio, că dacă vaccinul nu va funcţiona şi împotriva variantei sud-africane, acesta ar putea fi adaptat, ceea ce va dura mai puţin de un an.

„Ar putea dura o lună sau şase săptămâni pentru a obţine un nou vaccin”, a spus profesorul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea