„Un vin bun pe masa de Crăciun”, inițiativa Jidvei de promovare a preparatelor și vinurilor românești
Compania Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, a lansat „Un vin bun pe masa de Crăciun”, un demers de promovare a preparatelor tradiționale asociate cu vinuri autentice românești.
La Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, simbol de preț al Jidvei, au fost invitați bloggeri culinari și de lifestyle: Iulia Matache, Marius Dragne, Mihaela Ivan și Andrei Iliescu. Chef Daniela Drăguț a reinterpretat rețetele tradiționale de Crăciun, iar somelierul Magdalena Crișan a ales soiurile potrivite de vin.
„La Jidvei, o moștenire de generații este susținută de tehnologia modernă. Un vin bun pe masa de Crăciun aduce împreună cele două lumi, tradiția și inovația, pentru a asigura astfel continuitatea peste generații a rețetelor și vinurilor autentice românești. Gusturile de altă dată, într-o interpretare modernă, au fost asociate cu vinuri nobile de pe Târnave”, a spus Ana Necșulescu, Marketing Manager Jidvei. Citește și: Mesaje de Crăciun
Printre asocierile de rețete și vinuri s-au numărat terina de curcan cu urdă de capră, alături de Spumant Jidvei Extra Dry; pieptul de pui cu capere, sos de lămâie și spumă apio, alături de Grigorescu Gewurztraminer; iepure în fenicul cu piure de cartofi, asociat cu Tezaur Riesling; friptură de ceafă de porc cu mere caramelizate, alături de Maria Pinot Gris din gama Owner’s Choice; sărmăluțe cu mămăligă și cruton de bacon, asociat cu Vinars Jidvei – VSOP. Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii
Vinurile propuse în cadrul meniului de Crăciun pot fi regăsite în rețeaua de hypermarketuri din România, precum și în magazinele de specialitate. Gamele exclusivisite Owner’s Choice și Mysterium pot fi comandate de pe e-shop-ul oficial Jidvei, www.shop.jidvei.ro.
Despre Jidvei
Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu. În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 200 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Românii s-au vaccinat mai mult în acest an. Președinte CNAS: Atunci când tot mai mulți aleg să se vaccineze putem vorbi despre o populație mai sănătoasă
Românii s-au vaccinat mai mult în acest an. Președinte CNAS: Atunci când tot mai mulți aleg să se vaccineze putem vorbi despre o populație mai sănătoasă Cu aproape 50% mai multe doze de vaccin HPV, față de același interval al anului trecut, au eliberat farmaciile pe baza de rețetă, în primele luni din 2025. La […]
Cât costă brazii de Crăciun în 2025? Peste 16.000 de pomi scoși la vânzare de Romsilva anul acesta
Cât costă brazii de Crăciun în 2025? Peste 16.000 de pomi scoși la vânzare de Romsilva anul acesta În sezonul sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, oferă la vânzare, în total, 16.415 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia, 13.462 sunt din specia brad, iar alți 2.953 sunt din […]
Ionuț Moșteanu și nebuloasele din CV: O universitate nu îl cunoaște, cealaltă spune că a făcut doi ani într-unul. George Simion cere demisia: „Un ministru cu studii mincinoase nu poate conduce Armata României”
Ionuț Moșteanu și nebuloasele din CV: O universitate nu îl cunoaște, cealaltă spune că a făcut doi ani într-unul. George Simion cere demisia: „Un ministru cu studii mincinoase nu poate conduce Armata României” Coaliţia de la guvernare este zguduită de noul scandal care îl vizează pe Ionuț Moșteanu. Social-democraţii îi cer demisia ministrului Apărării, acuzat […]
