Rămâi conectat

Actualitate

Un tricolor din perioada interbelică, pe drumul Unirii. 100 de români din Covasna îl vor purta în Marșul Centenarului pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tricolor din perioada interbelică, pe drumul Unirii. 100 de români din Covasna îl vor purta în Marșul Centenarului pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia

Drumul către cetatea Marii Uniri va fi refăcut de o sută de români din Vâlcele, județul Covasna. Aceștia vor lua cu ei două steaguri, într-un gest simbolic de predare a ștafetei între trecut și prezent. Un tricolor este păstrat în comunitate din anii 30, iar celălalt a fost sfințit special pentru acest eveniment.

Un drapel din perioada interbelică, găsit în podul unei case a devenit cel mai imporant simbol al românilor din județul Covasna.

Sătenii din Vâlcele i-au alăturat acum un tricolor nou, sfințit chiar în curtea bisericii din comună.

Cele două drapele tricolore vor fi purtate în Marșul Centenarului Marii Uniri pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia.

Pentru a marca 100 de ani de la Unire, în curtea bisericii din Vâlcele a fost ridicat pe un catarg de 12 metri, un tricolor uriaş.

Biserica din Vâlcele a fost ridicată în urmă cu 175 de ani de prințul Serbiei, Miloş Teodorovici Obrenovici, drept mulţumire adusă localnicilor din comună, după ce s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale din zonă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5 Doar 74,4% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut obţinut medii mai mari sau egale cu 5, un procent mai mic față de cele din ultimii trei ani. Rezultatele publicate miercuri arată că elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea