Rămâi conectat

Actualitate

Un tânăr din Vinţu de Jos fără permis şi mort de beat a furat maşina unui prieten şi a provocat un accident

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un tânăr de 24 de ani din comuna Vinţu de Jos i-a furat autoturismul unui prieten din Vurpăr, fără a avea permis de conducere şi având o alcoolemie de de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a dat volanul pe mâna unui alt prieten ameţit de aburii alcoolului rezultând un accident rutier soldat cu pagube materiale, în urma căruia conducătorul autoturismului care l-a provocat, a părăsit locul accidentului.

 Totul s-a petrecut aseară 23 aprilie, ora 20.12, poliţiştii Secţiei nr. 2 de Politie Rural Vinţu de Jos, fiind sesizaţi la 112 de cu privire la faptul că, pe raza comunei s-a produs un accident rutier. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, iar din primele cercetări au constatat că în data de 23 aprilie, ora 19.00, T.S.N., de 24 de ani, din comuna Vinţu de Jos, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un prieten din localitatea Vurpăr, i-a furat autoturismul ce era parcat în curtea locuinţei cu cheile în contact şi, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus maşina până în centrul comunei. Aici s-a întâlnit cu P.A.N., de 20 de ani, care nu avea nici el permis de conducere, căruia i-a dat pe mână autoturismul şi au pornit spre satul Vurpăr să înapoieze maşina proprietarului.

Pe strada Principală P.A.N. a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat frontal cu maşina într-un alt autoturism condus regulamentar de o tânără de 23 de ani, din Vinţu de Jos. Speriat probabil de consecinţele pe care le întrevedea printer aburii alcoolului tânărul a părăsit locul accidentului, autoturismul fiind identificat ulterior la domiciliul proprietarului.
În urma testării cu aparatul etilotest, pentru T.S.N., a rezultat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat iar pentru P.A.N. a rezultat o valoare de 0.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât ulterior T.S.N. a refuzat să fie condus la spitalul din Alba Iulia pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie, conform procedurilor legale, riscă acum până la 7 ani de închisoare doar pentru această infracţiune.

În continuare el este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, refuz de recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie, părăsirea locului accidentului produs ca urmare a unei infracţiuni şi furt calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Bera Larisa

Publicat

în

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă, 17 august 2024, o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 12.00-24.00. Citește și: 17 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea