Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba Iulia a câștigat titlul de campion al Italiei la prepararea specialităților pe bază de cafea și participă la finala mondială din Brazilia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 28 de ani, originar din Alba Iulia, a câștigat, titlul de campion la prepararea specialităților pe bază de cafea și va participa, astfel, la finala mondială din Brazilia, în perioada 7-9 noiembrie 2018.  

Pe pagina de Facebook a Specialty Coffe Association a fost postat, luni, mesajul ”Il Campione Italiano di Coffee in Good Spirits 2018 è Dan Ioan Bacaintan! Grande Dan!”, dar și fotografia din stânga.

Contactat de ziarulunirea.ro, Dan a spus că titlul câștigat s-ar putea traduce ”campion la cocktailuri pe baza de cafea”, iar competiția este foarte importantă în Italia și se desfășoară în fiecare an.

Dan a fost pasionat de mic de cafea, fiind interesat de cum ajunge de la bob, în cană. El a plecat în Italia în anul 2005, unde a făcut liceul. Unul dintre profesorii săi era concurent al campionatului național de cafea, iar de la el a învățat foarte multe. În următorii ani, Dan a participat la mai multe concursuri, unde a obținut clasări bune, însă cea mai recentă le întrece pe toate.

”În primii ani de liceu în Italia am avut pasiune pentru cocktailuri si pentru meseria de barman. Am făcut multe cursuri să învăț mai multe despre alcool (cum se face, de unde provine etc.) După aceste cursuri a intervenit și cafeaua de care m-am îndrăgostit și în disciplina asta am avut posibilitatea sa le combin pe amândouă”, a spus Dan.

În prezent, el colaborează în Italia cu o firmă producătoare de espressoare, dar are contracte și cu producători din Londra, unde este trainer și consultant privind specialitățile pe bază de cafea.

Dan locuiește în orașul italian Monza, iar copilăria și-a petrecut-o în cartierul albaiulian Partoș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea