Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un suporter albaiulian lângă „tricolori” la Tirana *”Perspectivele fotbalului românesc sunt sumbre”, afirmă Sorin Buda

Publicat

în

Un albaiulian, Sorin Buda a petrecut recent trei zile în Tirana, alături de echipa naţională a României, cu prilejul ultimului joc din preliminariile Euro 2012, graţie unei acţiuni organizate de Fan Club-ul „tricolorilor”. Mai reprezintă Albania reperul amărăştean la care se pot raporta românii în privinţa locurilor codaşe din Europa la capitolul nivelului de trai? „Categoric că albanezii sunt amârâţi şi mă refer la majoritatea populaţiei, cu toate că Jean Vlădoiu ne povestea că au evoluat mult faţă de acum 2 decenii. În capitala Tirana sunt numai două hoteluri de 4 stele. N-am avut ce vizita în cele trei zile„, a explicat Sorin Buda, care crede că „Shqipëria” depăşeşte totuşi ţara noastră la câteva capitole. „Circulaţia este precum în junglă, mult peste ce se petrece în Bucureşti. Nu se respectă regulile în trafic, deşi în  fiecare intersecţie stă câte un poliţist. Un român stabilit acolo ne spunea că bogaţii şi-au făcut averea din trafic de droguri, sub oblăduirea celor mai înalte cercuri politice„, a mai adăugat albaiulianul în vârstă de 39 de ani.

*”Lui Mutu nu-i ajunge nimeni la nas”
Deplasarea cu avionul Bucureşti – Tirana şi retur, antrenamentul oficial, jocul de pe „Qemal Stafa”, orele petrecute în anturajul echipei reprezentative au însemnat tot atâtea ocazii pentru un suporter de rând de a identifica exact care este situaţia în sânul formaţiei tricolore. „De exemplu, pe aeroportul «Henry Coandă» Mutu s-a retras undeva şi a fumat împreună cu medicul Pompiliu Popescu. «Briliantului» nu-i ajungi la nas, n-a stat la o poză pentru suporteri, n-a dat un autograf. La decolare stewardesele ne atenţionau să ne legăm centurile şi el se plimba nestingherit pe culoarul avionului. Din păcate, cu toate aceste aere, nimeni nu-i reproşa nimic, deşi în aeronavă mai erau Piţurcă, Mircea Sandu, Giovanni Becali sau Mitică Dragomir„, şi-a amintit Sorin Buda.

*”Peştele de la cap se împute”
Spre deosebire de atitudinea superioară şi arogantă a jucătorului considerat de unii drept „salvatorul” fotbalului românesc, Sorin Buda a remarcat că alţi coechiperi de-ai lui Mutu s-au comportat cu modestie şi chiar amiciţie: Nicoliţă, Torje, C. Lazăr, Luchin, Pantilimon sau Cociş. „Bănel venea mereu la cei 10-12 suporteri români şi ne întreba dacă totul este în regulă, iar după meci chiar a vrut să ne dea tricoul de joc„, a explicat fanul român. După ce a ratat 5 din cele 6 campanii de calificare ale ultimului deceniu, formaţia reprezentativă are în faţă un viitor nesigur. „Sunt convins că în acest ritm nu vom ajunge nici în Brazilia la Mondialele din 2014. Sincer, mi-a fost ruşine în tribune ca şi român când am văzut cât de prost am jucat la Tirana. E adevărat că aria de selecţie este redusă, dar spre deosebire de «Generaţia de Aur» nu este nici devotament pentru echipa naţională„, a mai spus fanul din Cetatea Marii Uniri, susţinător înfocat al „câinilor roşii” la nivelul echipelor de club. Acesta afirmă că perspectiva fotbalistică a României nu se anunţă deloc roz dacă nu se modifică totul din temelii la nivelul organizării. „Nu se mai poate continua în asemenea hal. Trebuie luat totul de la zero, începând de sus şi continuând până la atenţia acordată copiilor şi juniorilor. Peştele de la cap se împute şi logic că pentru a mai visa şi a mai avea speranţe de revigorare a echipei naţionale e nevoie de schimbarea şefilor federaţiei şi ai ligii. De prea multă vreme este acest recul evident şi nu se mai poate continua aşa, pentru că în curând o să ajungem şi mai jos„, a încheiat Sorin Buda.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dan HENEGAR

Foto Colecţie personală:

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare