Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un suporter albaiulian lângă „tricolori” la Tirana *”Perspectivele fotbalului românesc sunt sumbre”, afirmă Sorin Buda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un albaiulian, Sorin Buda a petrecut recent trei zile în Tirana, alături de echipa naţională a României, cu prilejul ultimului joc din preliminariile Euro 2012, graţie unei acţiuni organizate de Fan Club-ul „tricolorilor”. Mai reprezintă Albania reperul amărăştean la care se pot raporta românii în privinţa locurilor codaşe din Europa la capitolul nivelului de trai? „Categoric că albanezii sunt amârâţi şi mă refer la majoritatea populaţiei, cu toate că Jean Vlădoiu ne povestea că au evoluat mult faţă de acum 2 decenii. În capitala Tirana sunt numai două hoteluri de 4 stele. N-am avut ce vizita în cele trei zile„, a explicat Sorin Buda, care crede că „Shqipëria” depăşeşte totuşi ţara noastră la câteva capitole. „Circulaţia este precum în junglă, mult peste ce se petrece în Bucureşti. Nu se respectă regulile în trafic, deşi în  fiecare intersecţie stă câte un poliţist. Un român stabilit acolo ne spunea că bogaţii şi-au făcut averea din trafic de droguri, sub oblăduirea celor mai înalte cercuri politice„, a mai adăugat albaiulianul în vârstă de 39 de ani.

*”Lui Mutu nu-i ajunge nimeni la nas”
Deplasarea cu avionul Bucureşti – Tirana şi retur, antrenamentul oficial, jocul de pe „Qemal Stafa”, orele petrecute în anturajul echipei reprezentative au însemnat tot atâtea ocazii pentru un suporter de rând de a identifica exact care este situaţia în sânul formaţiei tricolore. „De exemplu, pe aeroportul «Henry Coandă» Mutu s-a retras undeva şi a fumat împreună cu medicul Pompiliu Popescu. «Briliantului» nu-i ajungi la nas, n-a stat la o poză pentru suporteri, n-a dat un autograf. La decolare stewardesele ne atenţionau să ne legăm centurile şi el se plimba nestingherit pe culoarul avionului. Din păcate, cu toate aceste aere, nimeni nu-i reproşa nimic, deşi în aeronavă mai erau Piţurcă, Mircea Sandu, Giovanni Becali sau Mitică Dragomir„, şi-a amintit Sorin Buda.

*”Peştele de la cap se împute”
Spre deosebire de atitudinea superioară şi arogantă a jucătorului considerat de unii drept „salvatorul” fotbalului românesc, Sorin Buda a remarcat că alţi coechiperi de-ai lui Mutu s-au comportat cu modestie şi chiar amiciţie: Nicoliţă, Torje, C. Lazăr, Luchin, Pantilimon sau Cociş. „Bănel venea mereu la cei 10-12 suporteri români şi ne întreba dacă totul este în regulă, iar după meci chiar a vrut să ne dea tricoul de joc„, a explicat fanul român. După ce a ratat 5 din cele 6 campanii de calificare ale ultimului deceniu, formaţia reprezentativă are în faţă un viitor nesigur. „Sunt convins că în acest ritm nu vom ajunge nici în Brazilia la Mondialele din 2014. Sincer, mi-a fost ruşine în tribune ca şi român când am văzut cât de prost am jucat la Tirana. E adevărat că aria de selecţie este redusă, dar spre deosebire de «Generaţia de Aur» nu este nici devotament pentru echipa naţională„, a mai spus fanul din Cetatea Marii Uniri, susţinător înfocat al „câinilor roşii” la nivelul echipelor de club. Acesta afirmă că perspectiva fotbalistică a României nu se anunţă deloc roz dacă nu se modifică totul din temelii la nivelul organizării. „Nu se mai poate continua în asemenea hal. Trebuie luat totul de la zero, începând de sus şi continuând până la atenţia acordată copiilor şi juniorilor. Peştele de la cap se împute şi logic că pentru a mai visa şi a mai avea speranţe de revigorare a echipei naţionale e nevoie de schimbarea şefilor federaţiei şi ai ligii. De prea multă vreme este acest recul evident şi nu se mai poate continua aşa, pentru că în curând o să ajungem şi mai jos„, a încheiat Sorin Buda.

Dan HENEGAR

Foto Colecţie personală:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea