Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un șofer angajat la Casa de Sănătate câștigă mai mult decât un medic de familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De miercuri, 3 ianuarie, medicii de familie nu mai acordă servicii medicale decontate de casele de asigurări, respectiv rețete, bilete de trimitere, concedii medicale până când solicitările lor vor fi luate în seamă de autorități.

Medicii spun că finanțarea asistenței medicale primare a fost tratată cu mărunțișuri, sumele care le-au fost alocate prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificative față de nevoile reale ale cabinetelor.
În timp ce doctorilor nu li se dau destule fonduri pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale de calitate, angajații de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au salarii frumușele.  Spre exemplu un șofer angajat la Casa de Sănătate câștigă mai mult decât un medic de familie.
Potrivit unei analize făcute de economica.net, în luna octombrie a anului trecut, un șofer a câștigat în jur de 2.500 de lei, iar un muncitori angajat la CNAS câştigă un salariu de aproape 2.100 de lei „în mână”. 61% dintre angajaţii aflaţi pe statele de plată ale CNAS în luna octombrie a anului 2017 au fost remuneraţi cu salarii nete cuprinse între 5.000 de lei şi 6.000 de lei, reiese din datele oficiale ale instituţiei analizate de Economica.net.

În plus, 18 angajaţi ai CNAS au avut în octombrie salarii mai mari de 10.000 de lei net lunar. Cel mai bine plătit salariat al CNAS este directorul general (grupa 2, clasa 90) care a câştigat un salariu net de 15.275 lei în luna octombrie, conform informaţiilor analizate de economica.net.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!
Membrii Societății Naţionale de Medicina Familiei sunt nemulțumiți că în locul unei creșteri a procentului alocat asistenței medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru 2018 prevede o stagnare la 5.8%.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

MÂINE: Polițiștii locali ies la protest în fața Guvernului. Vor bani pentru zilele libere lucrate şi condiţii mai bune de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE: Polițiștii locali ies la protest în fața Guvernului. Vor bani pentru zilele libere lucrate şi condiţii mai bune de muncă Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală anunță că miercuri, 8 mai 2024, vor organiza un protest în fața Guvernului României. Polițiștii locali cer aplicarea condițiilor legale de muncă pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea