Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un șmenar bulgar a dat lovitura la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Cum a reușit să o înșele pe casieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un șmenar bulgar a dat lovitura la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Cum a reușit să o înșele pe casieră

Un cetățean bulgar de 52 de ani a fost condamnat la amendă penală, la Alba Iulia, pentru că a dat o lovitură la o casă de schimb valutar din municipiu prin metoda „șmen”.

Citește și: A fost prins cu droguri, în propria locuință, în timpul unor percheziții. Aproape doi ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba, care nu se află la prima abatere

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

Fapta a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani, dar cercetările au fost îngreunate de faptul că suspectul nu a fost găsit pentru a fi audiat. Potrivit rechizitoriului, în 10 octombrie 2019, la o casă de schimb valutar din Alba Iulia s-a prezentat o persoană care susținea că nu cunoaște limba română și i-a solicitat casierei să îi schimbe suma de 2.000 de euro.

După ce femeia i-a predat suma de 9.400 lei, cetățeanul bulgar i-a spus că dorește să îi fie schimbată suma de 2.000 euro în lei moldovenești. Casiera i-a menționat că schimbul în lei moldovenești nu este posibil, motiv pentru care i-a restituit suma de 2.000 euro, iar acesta a reținut suma de 3.300 lei, iar restul i-a restituit. Ulterior, când angajata a dorit să introducă suma de 9.400 lei în seif a constatat că lipsește suma de 3.300 lei și a anunțat poliția.

Bulgarul a fost identificat după imaginile surprinse de camera de supraveghere, dar suspectul a reușit să plece, între timp, din țară.

„Inculpatul nu a fost audiat în cursul urmăririi penale deoarece nu a fost identificată adresa la care locuiește. După dobândirea calității de suspect s-au inițiat demersuri în vederea audierii prin comisie rogatorie internațională ca urmare a obținerii informației că acesta ar fi încarcerat pe teritoriul Bulgariei, însă la scurt timp acesta a fost pus în libertate, motiv pentru care procedeul probatoriu nu a mai fost efectuat. De asemenea, în pofida multiplelor demersuri efectuate de instanţă, inculpatul nu a putut fi adus în faţa instanţei pentru a putea fi audiat. Cu toate acestea, starea de fapt reţinută mai sus reiese indubitabil din probele coroborate”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În acord cu procurorul de ședință şi cu apărătorul din oficiu al bulgarului, instanța a optat pentru stabilirea unei pedepse cu amenda penală, cu executare efectivă.

„Astfel, se apreciază că, pentru atingerea scopurilor legii penale și formarea unei atitudini corecte raportat la valorile sociale ocrotite de lege, se impune aplicarea unei pedepse cu orientarea spre minimul special al numărului zilelor-amendă, fără a se putea cobori sub minimul special, astfel cum a solicitat apărarea”, se mai susține în documentul citat.

Astfel, bulgarul Gorgiev Iliev S., din Veliko Tarnovo, a fost condamnat, în 12 ianuarie 2024, la plata unei amenzi penale în valoare de 4.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea