Rămâi conectat

Curier Județean

Un puternic investitor belgian, interesat să construiască o platformă industrială în valoare de peste 30 de milioane de euro, într-o comună din Alba

Publicat

în

O pajiște care se întinde pe aproximativ 27 de hectare, situată în localitatea Decea de pe teritoriul comunei Mirăslău, cu acces din DN1, la 500 de metri de autostrada Sebeș – Turda, a fost ochită de un important investitor belgian care vrea să dezvolte aici o platformă industrială.

Concesionarea pajiștei investitorului străin ar putea aduce Primăriei Mirăslău în jur de 2000 de euro de hectar pe an, față de vreo 500 de lei cât aduce acum. Discuțiile se poartă de aproximativ un an, iar afacerea este pe cale să se parafeze undeva spre finalul lunii noiembrie, spune primarul Liviu Gigel Alexandru.

Conform planurilor prezentate de investitor administrației locale din Mirăslău, investiția care se cifrează la 30 – 40 de milioane de euro se întinde pe o durată de 8-10 ani și până la sfârșitul perioadei se vor crea circa 450 de locuri de muncă.

Electrica Furnizare Discount

Edilul nu a dorit să dezvăluie numele investitorului sau obiectul de activitate, însă a dat asigurări că este unul extrem de serios și că investiția, care presupune o parte de logistică, dar și ”ceva industrie ușoară nepoluantă”, va însemna o bulă de oxigen nu doar pentru comuna pe care o reprezintă, ci pentru întreaga zonă, inclusiv pentru municipiul Aiud, care până la ora actuală nu a reușit să atragă niciun investitor de anvergură.

”Noi am pornit această discuție în urmă cu aproape un an de zile cu un investitor care a trecut pe la noi și ne-a întrebat dacă am fi dispuși să dezvoltăm o platformă industrială lângă DN1, în localitatea Decea, care să creeze locuri de muncă pentru întreaga zonă. Este vorba despre 400-450 de locuri de muncă nou create, într-o perioadă de implementare a proiectului de până la 8-10 ani. Nu se vor crea toate locurile de muncă odată, ci în funcție de cum se dau în folosință halele de logistică.

Vă dați seama că forța de muncă nu poate fi asigurată doar de comuna Mirăslău, dar mă bucur în primul rând pentru oamenii mei, că nu vor mai fi nevoiți să facă naveta care încotro. Apoi ne bucurăm că vom avea suficienți bani pentru a finaliza și demara alte proiecte importante și necesare. La ora actuală Primăria Mirăslău trebuie să asigure o cofinanțare de 1,5 milioane de lei proiectelor aflate în derulare, în condițiile în care veniturile nu depășesc 750.000 de lei”, a explicat primarul Gigel Alexandru.

”Suprafața totală de teren vizată este de 276.913 metri pătrați, teren aflat în proprietatea privată a Primăriei, cu funcțiunea actuală de pășune. Am făcut o evaluare privind valoarea de piață a acestui teren, pentru care, în funcție de numărul de ani pe care se închiriază, se calculează o taxă de închiriere sau redevență anuală. Venitul va fi unul substanțial la bugetul Primăriei prin impozitul care se încasează pe construcții și prin impozitul pe salarii”, a mai spus edilul.

În momentul de față este în desfășurare licitația pentru stabilirea valorii redevenței minime/an, împreună cu valoarea totală a terenului, procedură care se va finaliza în luna noiembrie. Cetățenii care dețin animale și le pasc pe pășunea de la Decea vor fi mutați pe alte pășuni. Potrivit primarului, este vorba despre cel mult 5 familii.

”Această investiție este o certitudine și, dacă se va face, comuna va avea mai mulți bani decât a avut în toată perioada de la Mihai Viteazu încoace. Dumnezeu și-a întors fața către noi!”, a concluzionat Gigel Alexandru.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Mobilizare la lucrările pentru drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud: Când va fi terminată șoseaua modernă cu 3 benzi, trotuare și pistă de biciclete

Publicat

în

Mobilizare la lucrările pentru drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud: Când va fi terminată șoseaua modernă cu 3 benzi, trotuare și pistă de biciclete

Lucrările la Drumul Județean 107 sunt în plină desfășurare, tronsonul care se află în apropierea Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda şi face legătura directă cu DN 1 – varianta de ocolire a Municipiului Alba Iulia, urmând să fie terminat până la finalul acestui an.

Drumul va fi lărgit la trei benzi pe acest sector, banda suplimentară urmând a fi folosită în special pentru stocarea TIR-urilor. Pe lângă reparaţiile realizate asupra structurii rutiere, se vor realiza 3 podeţe noi şi un podeţ dalat, va fi amenajată alee pentru pietoni şi biciclişti, se vor amplasa 2 staţii de autobuz şi se vor asigura accesele la proprietăţi.

„Încheiem săptămâna cu fotografiile lucrărilor care se desfășoară pe Drumul Județean 107 (Calea Alba Iulia), drumul care deservește Zona de Dezvoltare Economică Ciugud. Investiția este un exemplu de colaborare administrativă între Primăria Ciugud și Consiliul Județean Alba, care a decis să finanțeze această lucrare pentru a sprijini dezvoltarea economică a comunei și a județului. În final, drumul va fi o șosea modernă cu 3 benzi, cu trotuare și pistă de biciclete.

Electrica Furnizare Discount

Și da, lucrările vor fi terminate în acest an!

Vă rugăm să circulați cu prudență în zonă până la finalizarea lucrărilor! Mulțumim, șoferilor și agenților economici, pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții primăriei Ciugud pe facebook.

Citește mai mult

Curier Județean

Extinderea capacității adăpostului public pentru câini fără stăpân: Achiziția pentru lucrări, lansată de primăria Alba Iulia

Publicat

în

Extinderea capacității adăpostului public pentru câini fără stăpân: Achiziția pentru lucrări, lansată de primăria Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia, în calitate de autoritate contractantă, a lansat procedura de atribuire a contractului de lucrări în cadrul proiectului „Extinderea capacității adăpostului public pentru câini fără stăpân”.

Valoarea estimata a serviciilor de proiectare este de 50.000 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Câinii fără stăpân au un impact major asupra populaţiei, datorită poluării fonice şi atacurilor frecvente, agresive şi periculoase asupra oamenilor şi asupra animalelor de companie.

De asemenea, câinii fără stăpân răspândesc boli infecto-contagioase cu transmitere la om atât prin contactul direct cu acesta cât şi prin intermediul secreţiilor şi dejecţiilor.

Obiectivele pe care trebuie să le atingă serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Alba Iulia, sunt următoarele:

a) satisfacerea cerinţelor şi nevoilor comunităţii locale;
b) asigurarea activităţii serviciului public în regim de continuitate şi permanenţă;
c) ridicarea continuă a standardelor şi a indicatorilor de performanţă pentru serviciile prestate;
d) dezvoltarea şi modernizarea infrastucturii adăpostului / bazei de gestionare a câinilor fără stăpân;
e) protecţia şi conservarea mediului natural;
f) menţinerea condiţiilor sanitare în conformitate cu normele de igienă şi sănătate publică;
g) îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor;
h) limitarea riscurilor de transmitere a bolilor parazitare şi infecto-contagioase de la câinii fără stăpân la om, prin contact direct;
i) protecţia animalelor, cu evidenţierea măsurilor de protecţie pe etape de dezvoltare, în concordanţă cu programul de adaptare la normele Uniunii Europene.

Amplasamentul propus este situat în perimetrul intravilan al municipiului Alba lulia.

Parcela studiată, în suprafaţă de 838 mp, este amplasată cu front la str. Rogozului, iar accesul auto şi pietonal se va face de pe această strada .

Se doreşte extinderea capacităţii adăpostului, cu un număr de 29 de cuşti. Dintre acestea, 26 sunt cuşti medii, cu o dimensiune de 1,40 m x 1,70 m şi 3 cuşti mari cu dimensiuni variate (conf. Plan Parter).

Sistemul constructiv al cuştilor propuse:

– stâlpi din ţeavă rectangulară 50x40x2,5
– pană rectangulară 30x20x2,5
– panou din tablă cutată zincată
– cadre lemn pe podeaua cuştilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Încă DOUĂ paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național

Publicat

în

Încă DOUĂ paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național

În data de 23 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1699 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.854 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Electrica Furnizare Discount

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

La Spitalul Municipal Aiud, au fost suplimentate încă DOUĂ paturi ATI, din rezerva operațională de paturi destinate pacienților de COVID-19.

Spital Orasenesc Cugir 0
Spitalul Orasenesc Campeni 0
Spitalul Municipal Sebeș 0
Spitalul Orășenesc – Abrud 0
Spitalul Municipal Blaj 0
Spital Municipal Aiud 2
Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia 0
Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud 0

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare