Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un profesor atrage atenția asupra pericolului PSD-izării instituțiilor de învățământ din județul Alba, la fel ca în 2004

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL-ACL, profesorul Cornel Sandu a criticat dur modul abuziv și anti-performant în care este condus Inspectoratul Școlar Județean Alba.

prof.Cornel Sandu inspector ISJAcesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la derapajele șefului ISJ Alba, social-democratul Dorin Sandea, după ce recent instituția amintită a schimbat din funcție 30 de directori și 6 inspectori școlari, pentru a pune în loc membrii PSD, “în interesul învățământului”.

“Este evident că este vorba despre niște schimbări politice și nicidecum în “interesul educației” așa cum susține Dorin Sandea, șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba. Altfel, cum s-ar putea explica faptul că niciun membru PSD nu a fost înlăturat din inspectorat și de la conducerea școlilor, iar în locul liberalilor au fot puși exclusiv  membri PSD, a declarat democrat-liberalul.

Profesorul de matematică Cornel Sandu, fost  șef al ISJ Alba, a atras atenția asupra unei situații periculoase care parcă tinde să se repete. Acesta a amintit faptul că, în 2004, după ce PSD și Adrian Năstase au pierdut alegerile, cu una două excepții, toți directorii de instituții de învățământ din județul Alba erau membrii PSD.

Observ astăzi, zece ani mai târziu, cu îngrijorare, că ne îndreptăm înspre aceași situație nocivă pentru învățământul din județ”, a spus Cornel Sandu.

Aceesta a criticat lipsa discernământului de care conducera ISJ Alba dă dovadă în demersul său de a PSD-iza instituțiile de învățământ, în condițiile în care în acest domeniu sunt atâtea probleme serioase care își așteaptă rezolvarea. Matematicianul a explicat că nu chestiunea schimbărilor în sine reprezintă o problemă, ci criteriile, care nu au nicio legătură cu competențele profesionale, conduită, performanțe manageriale. Singurul criteriu care a contat pentru  conducera ISJ Alba când i-a înlocuit pe liberali cu PSD-iști a fost, în opinia lui Cornel Sandu, apartenanța politică.

“Putem să schimbăm pe oricine, dar să punem în loc unul cel puțin la fel de bun, care să asigure o continuitate în acea școlală. Iar exemple precum cel al lui Nicolae Moga (apolitic), un manager foarte performant schimbat de la conducera Colegiului Național “Lucian Blaga”, sau cele ale foștilor inspectori școlari Dan Cherecheș și Elena Ignat, înlocuiți și ei de Dorin Sandea, demonstrează că lucrurile nu stau deloc așa. Niște profesioniști, care au confirmat și și-au câștigat respectul în breaslă, schimbați din funcții  pentru că nu sunt  PSD-iști”, a precizat Cornel Sandu.

Despre “realizările” lui Dorin Sandea la conducerea ISJ Alba, predecesorul său în funcție a amintit reînființarea Școlii Gimnaziale de la Ceru Băcăinți, comuna cea mai mică populație din județul Alba, cu puțin peste 300 de locuitori.

O mare realizare a domnului Sandea este reînființarea Școlii cu clasele I-VIII de la Ceru Băcăinți, care are la nivelul celor opt clase, 25 de elevi. Din patru copii car au dat în acest an examenul de capacitate, doar unul a obținut o notă pste cinci. Acolo nu crd că s-a schimbat directorul. Am înțeles că cheltuilile lunare la o astfel de școală se ridică la 20.000 de lei pe lună”, a spus Cornel Sandu, încercând să exemplifice managementul defectuos de  la nivelul ISJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea